Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

"Θα μετράτε φέρετρα..."

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι στα καλά τους. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο που μπορώ να συμπεράνω». Είναι τα λόγια ενός από τους πιο σώφρονες και έμπειρους αξιωματικούς που υπηρετούν αυτήν την εποχή σε νευραλγικό πόστο της ΕΛ.ΑΣ. και τα ακούσαμε δια ζώσης προχτές.

Κάποιοι μπορεί να πιστέψουν ότι τα λόγια του αποτελούν άλλοθι για το γεγονός ότι η δολοφονική ομάδα της «Σέχτας Επαναστατών» (όπως αυτοδιαφημίζονται στις προκηρύξεις τους οι κουκουλοφόροι με τα εννιάρια) είναι ακόμη αόρατοι. Είμαστε σίγουροι όμως ότι ο βαθμοφόρος στοιχειοθετούσε αυτό που έλεγε μετ’ επιτάσεως.

Ανεξαρτήτως των όσων ακούμε αυτές τις ημέρες (από τη φράση «τους ακουμπάμε και τους ξέρουμε» μέχρι το «έχουμε μαύρα μεσάνυχτα») τα ερωτήματα απασχολούν κάθε σκεπτόμενο πολίτη αλλά και τις Αρχές:

- Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι;
- Γιατί τόσο μίσος;
- Ποιο είναι το προφίλ τους;
- Τι μπορεί να ξέρουν από αλλοτινό «αντάρτικο πόλης»
- Ποιος είναι ο «διαφωτιστής» τους, ο οποίος τους συνδέει με το παρελθόν και τους ενώνει με το παρόν που κολυμπάει στο αίμα;

Και βέβαια, το κεφαλαιώδες ερώτημα: ποιος είναι ο βαθμός αυτοεκτίμησης των δολοφόνων-«επαναστατών» την ώρα που παρακολουθούν από την τηλεόραση τη χήρα του υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα να θάβει τον άνδρα της, το μόνο μέλημά του οποίου ήταν να μεγαλώσει σωστά τη κόρη τους;