Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

«Γαλάζια» μαχαιρώματα στα αποκαΐδια

Προτού ακόμη σβήσουν όλες οι πυρκαϊές και διαλυθεί το νέφος που προκλήθηκε από την τεράστια οικολογική καταστροφή στην Αττική άρχισαν και πάλι τα πισώπλατα μαχαιρώματα στην κυβέρνηση, με τα στελέχη της να ανταλλάσσουν κατηγορίες για τα φαινόμενα κακού συντονισμού που παρατηρήθηκαν, αλλά και για την επικοινωνιακή διαχείριση των πυρκαϊών και των ζημιών που προκλήθηκαν.

Το Μέγαρο Μαξίμου χρειάστηκε χθες να παρέμβει τουλάχιστον δύο φορές για να κοπάσουν οι γκρίνιες που ξέσπασαν όσον αφορά τη στρατηγική που ακολούθησαν όσοι διαχειρίστηκαν την κρίση, καθώς και οι φωνές στην κυβέρνηση και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που καλούν από χθες τον κ. Κ. Καραμανλή να αποπέμψει ως υπευθύνους, αλλά και ως εξιλαστήρια θύματα, τον κ. Πρ. Παυλόπουλο και τον κ. Ευ. Αντώναρο.

Χθες το μεσημέρι κυκλοφόρησαν αιφνιδίως φήμες για παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, οι οποίες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προκλήθηκαν πιθανότατα από την ίδια τη ΝΔ και από κυβερνητικά στελέχη. Ο κ. Παυλόπουλος θεωρείται εξάλλου υπεύθυνος για το ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε από την αρχή την ακριβή έκταση των καταστροφών, αναφέροντας μικρότερα μεγέθη για τον αριθμό των στρεμμάτων που αποτεφρώθηκαν και τον αριθμό των σπιτιών που υπέστησαν ζημιές. Είναι ενδεικτικό ότι ως χθες το μεσημέρι η κυβέρνηση διέδιδε πως δεν έχουν υποστεί ζημιές περισσότερα από 35 σπίτια, ενώ ο κ. Γ. Σουφλιάς το απόγευμα ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έχουν φθάσει τα 150!

Μεγάλο τμήμα βουλευτών και υπουργών εξάλλου ξιφούλκησε χθες κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Αντώναρου, ο οποίος παραθέτοντας στοιχεία προχθές για τις πυρκαϊές ανέφερε ότι «όσο ωραία και αν είναι τα πεύκα, δυσχεραίνουν τις προσπάθειεςκατάσβεσης».

Αρκετά στελέχη της ΝΔ θεώρησαν την έκφραση του κ. Αντώναρου ατυχή, παρομοιάζοντάς την με ανάλογες εκφράσεις του κ. Πολύδωρα στις πυρκαϊές του 2007, και ζήτησαν την αντικατάστασή του.