Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Έντονη φημολογία για πρόωρες εκλογές

Η εναλλαγή σεναρίων, πότε για ανασχηματισμό και πότε για πρόωρες εκλογές κυριαρχεί λίγες ημέρες πριν από την παρουσία Καραμανλή στην ΔΕΘ.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα είναι η σημερινή δήλωση Τσιτουρίδη στον Flash 96 ότι "πρόωρες εκλογές εισηγούνται στον πρωθυπουργό όσοι θέλουν να τον τελειώσουν μία ώρα αρχύτερα αυτόν και την παράταξη". Ο πρώην υπουργός σχολιάζοντας τα περί πιέσεων στον πρωθυπουργό για κινήσεις πριν από τη διεθνή έκθεση, πρόσθεσε: "Αν υπάρχουν κάποιοι τέτοιοι υπουργοί καλύτερα να βελτιώσουν το έργο στους τομείς τους υπό τον Κώστα Καραμανλή".

Η δήλωση Τσιτουρίδη στον Flash 96 τέθηκε υπόψιν του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει. Σε ό,τι αφορά τα όσα ακούγονται περί πρόωρων εκλογών, ο Ευ. Αντώναρος απάντησε ότι δεν σχολιάζει διάφορα σενάρια ή τμήματα σεναρίων και σημείωσε ότι "οι απόψεις κατατίθενται, ο πρωθυπουργός τις ακούει κι ο ίδιος δεν έχει να σχολιάσει απόψεις ατόμων ή φορέων".

Ενδεικτική του κλίματος και η δήλωση του Γ.Παπανδρέου: "Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να οργανώσει την έξοδό του". "Όμως, τα διλήμματα του κ. Καραμανλή -ανασχηματισμός ή εκλογές- δεν είναι τα διλήμματα του πολίτη", πρόσθεσε και επισήμανε: "Γι' αυτό οι πολίτες λένε, δεν πάει άλλο". Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "πεντέμισι χρόνια τώρα, χωρίς σχέδιο, πρόγραμμα και έργο, πηγαίνουν συνεχώς πίσω τη χώρα".

Απαντώντας, ο κ. Αντώναρος είπε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιορίζεται κατά σύστημα σε κάποιες φρασούλες χωρίς περιεχόμενο και δεν έχει προτάσεις για σημαντικά θέματα. "Είναι θεατής εξελίξεων. Εμφανίζεται ως αμέτοχος τρίτος και ως σχολιαστής εξελίξεων, των οποίων την ύπαρξη αγνοούσε ή έκανε ότι αγνοούσε για πολλούς μήνες".

"Τη στιγμή που η ελληνική οικονομία βουλιάζει, που έχουμε τις τραγικές πυρκαγιές που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες, που τα προβλήματα του πολίτη πολλαπλασιάζονται, φαίνεται ότι το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση είναι το περίφημο δίλημμα ανασχηματισμός ή εκλογές”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου.

"Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε για να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα", ανέφερε ο Γ. Παπαθανασίου, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.