Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Γκρούεφσκι:Ούτε σε 100 χρόνια δεν θα δεχθούμε αυτά που ζητάει η Ελλάδα

Σε χθεσινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι στον σταθμό των Σκοπίων "Κάναλ 5".

Δήλωσε: «Η Ελλάδα θέτει όρους και προϋποθέσεις, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τη Δημοκρατία της "Μακεδονίας". Η Ελλάδα ζητά ανοιχτά να αλλάξουμε όχι μόνο την ονομασία της χώρας μας, αλλά και τον προσδιορισμό της εθνικής μας ταυτότητας και γλώσσας. Οι "αξιώσεις" αυτές από ελληνικής πλευράς μου αναφέρθηκαν από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, στις συναντήσεις που είχα μαζί του.».

Και συνέχισε: «Ανέφερα στον κ. Παπανδρέου τέτοιοι όροι και προϋποθέσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από καμία κυβέρνηση... στη Μακεδονία, τα επόμενα 100 χρόνια».

Σε ερώτηση ποια είναι η εθνική κόκκινη γραμμή της ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας, ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ότι « η χώρα δεν πρόκειται να αποδεχτεί τροποποίηση του Συντάγματος, με στόχο την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας, δεν πρόκειται να κάνει κανένα συμβιβασμό σε ζητήματα που αφορούν την εθνική ταυτότητα και γλώσσα και ότι όποια πρόταση-λύση προωθηθεί για το θέμα της ονομασίας, θα τεθεί στην ετυμηγορία του λαού.».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είπε ακόμη ότι δεν διακρίνει κάποια διαφορά στις θέσεις, μεταξύ του νυν πρωθυπουργού της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου και του προκατόχου του Κ. Καραμανλή, για το θέμα της ονομασίας..
kafeneio-gr