Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Όλα οσα πρέπει να ξέρεις..

Παραμονή πρωτοχρονιάς! Προετοιμασίες για το βράδυ, ψώνια τελευταίας στιγμής, ελπίδες και σχέδια για τη νέα χρονιά, ψυχολογικά πιεσμένοι από πολλές προσδοκίες ...

Εορταστικό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων

Την Παρασκευή, Πρωτοχρονιά αλλά και όλο το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιανουαρίου, όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά (για να αναπληρωθεί η εργάσιμη μέρα της Κυριακής πριν τα Χριστούγεννα), ενώ από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου παύει το συνεχές εορταστικό ωράριο και επανέρχεται το χειμερινό.

Όσο για τα αρτοποιεία, θα παραμείνουν ανοιχτά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου. Κατά συνέπεια, οι καταναλωτές δεν είναι απαραίτητο να προμηθευτούν ψωμί για τέσσερις ημέρες αλλά για δύο. Οι φούρνοι θα ανοίξουν και την Πρωτοχρονιά από τις 8.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι, αλλά μόνο για ψήσιμο φαγητών.

Αυτές τις μέρες όμως θα υπάρχουν και αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες, προκειμένου οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα να υποδεχθούν τον καινούργιο χρόνο κοντά στις οικογένειές τους. Έτσι, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα τελευταία δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα ξεκινήσουν από τον Πειραιά προς Κηφισιά στις 10.15 το βράδυ και από την Ομόνοια προς Κηφισιά στις 10.34, ενώ από την Κηφισιά προς τον Πειραιά στις 10.15 και από την Ομόνοια προς Πειραιά στις 10.47. Οι τελευταίοι συρμοί από Πειραιά και Κηφισιά προς Ομόνοια θα αναχωρήσουν στις 10:30.

Επιπλέον, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποσυρθούν μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή περίπου στις 10.30 ενώ νωρίτερα από το συνηθισμένο θα σταματήσει τη λειτουργία του και το μετρό. Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν σήμερα από τον Αγιο Δημήτριο, τον Αγιο Αντώνιο και το Αιγάλεω στις 10.47, ενώ ο τελευταίος συρμός στη γραμμή Δουκίσσης Πλακεντίας – Αιγάλεω θα αναχωρήσει στις 10.37. Ο τελευταίος συρμό από Αιγάλεω για Αεροδρόμιο θα αναχωρήσει στις 21.27 και ο τελευταίος από Αεροδρόμιο για Αιγάλεω στις 22.05.

Στο τραμ, τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από το Ασκληπιείο Βούλας για το ΣΕΦ στις 22.03, από το ΣΕΦ για το Ασκληπιείο Βούλας στις 22.31, από το ΣΕΦ για το Σύνταγμα στις 21.48, από το Σύνταγμα για το ΣΕΦ στις 2217, από το Ασκληπιείο Βούλας για το Σύνταγμα στις 21.21, από το Σύνταγμα για το Ασκληπιείο Βούλας στις 21.40 και από το Σύνταγμα για την 2η Αγίου Κοσμά στις 22.42. Την Πρωτοχρονιά, τα δρομολόγια του τραμ θα πραγματοποιούνται καθ\' όλη τη διάρκεια της ημέρας ανά 25 λεπτά και στα κοινά σημεία των διαδρομών θα διέρχεται όχημα ανά 12 λεπτά.