Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Η πάλη του καλού και του κακού.

Όταν ήμουν μικρός πίστευα πως δεν υπήρχαν δεξιοί. Είχα την εντύπωση πως οι δεξιοί ήταν μυθικά τέρατα που κατασπάραζαν τις σάρκες των καλών ανθρώπων. Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ωστόσο φοίτησα σε σχολεία όπως το Μωραϊτη και το (κολωνακιώτικο) Μαράσλειο.

Εκεί διαπίστωσα πως οι δεξιοί είναι άνθρωποι σαν κι εμάς (τους αριστερούς) και κατ επέκταση, πως υπάρχουν καλοί και κακοί δεξιοί,καλοί και κακοί αριστεροί.

Από την τρυφερή εφηβεία μου λοιπόν, κατάλαβα πως εμείς οι Έλληνες, γουστάρουμε να χωρίζουμε τους... ανθρώπους στους «καλούς» και τους «κακούς». Ανάλογα με την ιδιότητα,την εθνικότητα,την θρησκεία,τις πολιτικές πεποιθήσεις.Ακόμη και το επάγγελμα ή την ηλικία.

Από κει και πέρα,τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και απλά: Οι καλοί κάνουν πάντα το καλό,οι κακοί το κακό. Δηλαδή,δεν έχει σημασία η πράξη, αλλά ποιος την έκανε.

Oι Σέρβοι ας πούμε,είναι πάντα καλοί* .Είναι καλοί επειδή είναι ορθόδοξοι (και οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι είναι ορθόδοξοι, αλλά αυτοί έρχονται στην χώρα μας ως μετανάστες, οπότε αυτομάτως γίνονται κακοί) και άρα έχουν πάντα δίκιο, είτε «επιχειρούν» στο Κόσοβο (το οποίο κατοικείται ως επί το πλείστον από κακούς Αλβανούς) είτε στη μουσουλμανική (=κακή) Σρεμπρένιτσα.

Αντίθετα, οι Αμερικάνοι είναι πάντα κακοί. Δηλαδή όχι πάντα-μέχρι το 1999 για πολλούς Έλληνες ήταν καλοί, αλλά τότε έκαναν το μοιραίο σφάλμα να επιτεθούν στους ορθόδοξους αδερφούς μας και έγιναν αυτόματα κακοί. Ακόμα και στην πολύνεκρη επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, οι Αμερικάνοι ήταν οι κακοί της υπόθεσης. Αφ’ενός επειδή το κάνανε επίτηδες για να «φάνε» τον Σαντάμ, αφ’ετέρου γιατί , ως γνωστόν, «κι αυτοί καταπιέζουνε τους μαύρους».

Άλλοι κακοί και άδικοι λαοί, είναι οι Ισραηλινοί (κατά 5% λόγω του παλαιστινιακού ζητήματος και κατά 95% επειδή είναι Εβραίοι), οι Τούρκοι (κάψανε την Σμύρνη), οι Αλβανοί (ως μετανάστες και επειδή θέτουν θέμα «Τσάμηδων») καθώς και γενικότερα όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται στην χώρα μας (εκτός από αυτούς που πνίγονται στο Αιγαίο, πέφτοντας θύματα Τούρκων δουλεμπόρων).

Ιδιαίτερη μνεία, πρέπει να γίνει στους Κούρδους, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί όταν μάχονται με τους Τούρκους, στο «τουρκικό» Κουρδιστάν (στο «ιρακινό» Κουρδιστάν είναι κακοί και έχουν άδικο, γιατί είναι τσιράκια των Αμερικανών) αλλά είναι ρεμάλια, όταν μεταναστεύουν στην χώρα μας και μας κλέβουν τις δουλειές και τις γκόμενες.

Χειρότεροι όλων είναι φυσικά οι Σκοπιανοί, οι οποίοι είναι τόσο ποταποί, που δεν έχουν καν όνομα, όπως αποδείχθηκε άλλωστε και από τις μεταδόσεις των αγώνων του πρόσφατου Ευρωμπάσκετ από την ελληνική τηλεόραση.

Όπως είπαμε και παραπάνω όμως, το να είσαι καλός ή κακός δεν έχει να κάνει μόνο με το από πού κρατάει η σκούφια σου. Μεγάλο ρόλο παίζει και η ηλικία. Οι νέοι είναι πάντα καλοί, επειδή εμείς αποτύχαμε (sic) και επειδή βγάζουν 700 Ευρώ (;). Επίσης,πολύ καλοί είναι και οι γέροι. Προσπαθείστε να αποπάρετε μια γριά, που σας σπρώχνει στο λεωφορείο και θα με καταλάβετε.

Σε καλούς και κακούς χωρίζουμε τους ανθρώπους και για πλείστους άλλους λόγους. Αναφέρω ενδεικτικά:

- Την Θρησκεία. Εβραίοι και Μουσουλμάνοι, είναι πάντα κακοί εκτός αν συγκρουστούν μεταξύ τους οπότε οι δεύτεροι γίνονται καλοί.
- Τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Αστυνομικοί,γιατροί,δικηγόροι και ταξιτζήδες είναι μονίμως καθάρματα:Οι πρώτοι είναι όλοι τους δολοφόνοι και πουλάνε την ηρωίνη, οι δεύτεροι κλέφτες και αλμπάνηδες, οι τρίτοι βγάζουν αθώους τους εμπόρους ναρκωτικών και οι τελευταίοι κάνουν δέκα ώρες να μας πάνε στον προορισμό μας.
Τέλος,οι αριστεροί είναι πάντα καλοί.

Αυτό δεν προξενεί και μεγάλη εντύπωση αφού όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες δηλώνουν πλέον αριστεροί. Δε πα να ψηφίζουν Πανίκα, δε πα να ψηφίζουν Καρατζαφέρη. Δε πα να ψηφίζουν την Λαϊκή Πατριωτική Δεξιά του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου (αλήθεια,τι γίνεται αυτή η ψυχή;). Όταν τους ρωτήσεις που τοποθετούν πολιτικά τους εαυτούς τους θα σου απαντήσουν συνωμοτικά: «Εγώ φίλε, είμαι αριστερός».

Άρα αυτό που πίστευα μικρός ήταν αλήθεια: Όντως δεν υπάρχουν δεξιοί…

*Παραδόξως, όταν οι Σέρβοι αντιμετωπίζουν την Εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ, είναι πάρα πάρα πολύ κακοί.
Του Θανάση Χειμωνά