Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Τον απειλούσε μέσω Facebook ότι θα τον "γράψει" !

Ένα χωρίς προηγούμενο περιστατικό καταγγέλθηκε χθες το πρωί από τον πατέρα του 14χρονου μαθητή Γυμνασίου, Γρηγόρη Μ. Ο 14χρονος, ο οποίος εργάζεται τα απογεύματα σε συνεργείο δικύκλων, και κατέχει δίκυκλο μοτοποδήλατο χωρίς ταυτόχρονα να διαθέτει το απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης, δέχθηκε μια χωρίς προηγούμενο, απειλητική παρενόχληση από Αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Ο συγκεκριμένος 35χρονος Αστυνομικός μέσω των σελίδων του γνωστού διαδικτυακού facebook, στο οποίο διαθέτει profile με «εικόνα» του την ελληνική σημαία (!!!), έγινε «φίλος» με... τον 14χρονο. Οπότε και εξελίχθηκε μια χωρίς προηγούμενο συζήτηση μέσω της οποίας ο Αστυφύλακας εξωθεσμικά και προφανέστατα αθέμιτα αλλά και παράνομα, προσπάθησε να …«συνετίσει» τον ανήλικο μαθητή Γυμνασίου.

Δε διαφωνώ ότι ο γιός μου παράνομα οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο αλλά από αυτό το σημείο έως να εκτοξεύονται απειλές μέσω του Internet εναντίον του, αντί να ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία, υπάρχει μεγάλη διαφορά», είπε χθες στο «Ε» ο πατέρας του ανήλικου, που να σημειωθεί ότι έχει ήδη ενημερώσει σχετικά με το γεγονός την τοπική Αστυνομία. Τις επόμενες δε ώρες επρόκειτο να προσφύγει στην Εισαγγελία ζητώντας προστασία της Πολιτείας από την αστυνομική αυθαιρεσία.

Ο διάλογος!
Η όλη υπόθεση ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι της 15ης Δεκεμβρίου όταν ο Αστυνομικός έστειλε σε «greeklish» (ελληνικά με λατινική γραφή) το παρακάτω κείμενο (σ.σ. τηρείται η σύνταξη που ακολουθήθηκε) με αφορμή τη διαπίστωση παραβατικής συμπεριφοράς από τον 14χρονο, σε επίπεδο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

«Γρηγοράκη κοίτα και συμμαζέψου γιατί η υπομονή και τα όρια. Τα στοιχεία σου τα έχω όλα. Αν θες να οπότε σε βλέπω να βεβαιώνω πρόστιμα πες το. Από αύριο αν σε ξαναδώ χωρίς πινακίδα και εξάτμιση θα κάνω τη δουλειά μου».

Την επόμενη μέρα στις 9.47 το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου, στον Αστυφύλακα απαντά ο 14χρονος Γρηγοράκης και φυσικά από τη στιγμή που η θεσμική λειτουργία του Αστυνομικού παύει να υφίσταται, ο διάλογος φτάνει σε αστεία όσο και επικίνδυνα σημεία.
Δεν έχεις το δικαίωμα και εμένα δεν θα με απειλείς το κατάλαβες άντε στο διάολο λίγα με εμένα δεν είμαι από τα μωράκια που τα μιλάς και χέζονται και άντε μπράβο» γράφει ο 14χρονος στον Αστυνομικό και ο ενήλικας Αστυνομικός …του απαντά!
Ο.Κ Γρηγοράκη περίμενε και θα δεις.». Και ο «Γρηγοράκης» στη 1.30 το μεσημέρι της 17ης Δεκεμβρίου, ανταπαντά: «Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταία χα χα χα χα χα χα».

Στις 2.30 το μεσημέρι της 17ης Δεκεμβρίου, ο Αστυνομικός λέει την τελευταία του λέξη στο 14χρονο δικυκλιστή:
Θα δούμε ποιος θα είναι αυτός που θα γελάσει…».
Σύμφωνα με πληροφορίες, προχθές Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ο πατέρας του 14χρονου πήγε στην Αστυνομία μετά από πρόσκληση του Αστυνομικού από τον οποίο και παρέλαβε βεβαίωση προστίμων για τροχονομικές παραβάσεις ύψους 1.300 ευρώ!

Ο πατέρας του 14χρονου θεώρησε τις παραβάσεις αυτές αποτέλεσμα του «θα δούμε ποιος θα είναι αυτός που θα γελάσει…» από τον Αστυνομικό μέσω του Facebook, και φυσικά διαμαρτυρήθηκε για τη γενικότερη στάση του Αστυνομικού αρχικά προφορικά, από χθες δε και γραπτά"
totefteri