Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Πληρώνουν για να γίνουν αστυνομικοί μίας ημέρας!

Η αστυνοµία της Νέας Υόρκης επιλέγει πλούσιους και διάσηµους και τους θέτει επικεφαλής περιπόλων της για µια νύχτα. Μετά τους καλεί να προσφέρουν ό,τι προαιρούνται... Εχει βρει αυτό τον τρόπο για να αυξάνει τη χρηµατοδότησή της και το παράδειγµά της ακολουθούν και άλλες αµερικανικές µεγαλουπόλεις.

Το πρόγραµµα «επικεφαλής περιπόλου για µια νύχτα» έχει στόχο να φέρει την αστυνοµία της Νέας Υόρκης πιο κοντά στους πολίτες. Υφίσταται εδώ και πολύ καιρό, όµως τα τελευταία χρόνια οι προσκεκληµένοι για να τεθούν µια νύχτα επικεφαλής µιας αστυνοµικής περιπόλου είναι κυρίως... εξέχο ντες Νεοϋορκέζοι – από την ηθοποιό Κάντις Μπέργκεν ώς τον πρώην «άνκορµαν» του CΒS Νταν Ράδερ - και πάµπλουτοι, όπως ο πρώην επικε φαλής και ιδιοκτήτης της ΑΙG Μορίς Γκρίνµπεργκ ή ο πρόεδρος του επενδυτικού ταµείου Βlackstone Στίβεν Σουόρτσµαν.

Ολοι αυτοί, µερικές ηµέρες αφού έζησαν την εµπειρία της σύλληψης ενός κλεπταποδόχου ή του κυνηγητού ενός ντίλερ ναρκωτικών, δέχθηκαν επιστολή µε το αίτηµα να κάνουν µια γενναι όδωρη προσφορά στο φιλανθρωπικό ταµείο της αστυνοµίας. Ο νόµος απαγορεύει στην αστυνοµία να κά νει εκδηλώσεις µε σκοπό τη συγκέντρωση χρηµάτων, µεταξύ άλλων και για να µην υπάρχουν υποψίες δωροδοκίας. Οµως είναι ανεκτά τα µικρά δώρα που γίνονται µέσω του Ρolice Foundation, ενός µη κερδο σκοπικού ιδρύµατος που υπάρχει εδώ και σχεδόν 40 χρόνια.

Καλές µπίζνες
Οι «Νιου Γιορκ Τάιµς» αποκαλύπτουν τώρα πως, από το 2000 και µετά, η συγκέντρωση κεφαλαίων από φιλανθρωπίες έχει γίνει για την αστυνοµία µια πραγµατική επιχειρηµατική δραστηριότητα. Η Ιβάνκα Τραµπ, κόρη του Ντόναλντ, δώρισε 25.000 δολάρια, αφού έγινε «επικε φαλής περιπόλου για µια νύχτα», ενώ ο τραπεζίτης Σουόρτσµαν πάνω από 50.000. Το ρεκόρ έχει ο Γκρίνµπεργκ που, ενώ ήταν υπόδικος για τις σχέσεις του µε την ΑΙG, έδωσε στην αστυνοµία γύρω στο µισό εκατοµµύριο δολάρια µέσω ενός δικού του µη κερδοσκοπικού ιδρύµατος, του Starr Foundation. Τα χρήµατα αυτά χρη σιµοποιούνται για να αποκτηθούν αλεξίσφαιρα γιλέκα νέας τεχνολογίας και για να θεσπίζονται βραβεία.

Αστυνοµικά τµήµατα άλλων µεγάλων πόλεων, από το Λος Αντζελες ώς την Ατλάντα, ακολουθούν το παράδειγµα της Νέας Υόρκης.
ΤΑ ΝΕΑ