Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Παντρεύτηκε την καλή της

Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν χθες η πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Γιοχάνα Σιγκουρνταρνότιρ και η εκλεκτή της καρδιάς της Γιονίνα Λεοσντότιρ.

Η μέρα που επέλεξαν να παντρευτούν έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς την ίδια ημέρα τέθηκε σε ισχύ ο νόμος που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Το ισλανδικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα στις 12 Ιουνίου τη νομιμοποίηση του γάμου των.. ομοφυλοφίλων και ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή.

Σύμφωνα με το ισλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RUV, η ισλανδή ηγέτις παντρεύτηκε επίσημα τη σύντροφό της, την Γιονίνα Λεοσντότιρ, μετά την κατάθεση μιας αίτησης μετατροπής της πολιτικής ένωσής τους σε κανονικό γάμο. Δεν έγινε καμια ιδιαίτερη τελετή, σύμφωνα με το RUV.

Μέχρι τώρα τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια μπορούσαν να ενώνονται νομίμως και να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, όμως η ένωση δεν μπορούσε να θεωρηθεί ως πραγματικός γάμος.

Η Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ, που ζει με τη σύντροφό της αρκετά χρόνια, ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας το 2009 και είναι η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη αρχηγός κυβέρνησης.
news247