Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ανεφοδιάζονται πρατήρια

Αργά το απόγευμα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι αρχές καλούν τους απεργούς να απομακρύνουν τα οχήματα από τους δρόμους, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζεται στη ανακοίνωση, ότι η στάθμευση είναι παράνομη και θεωρείται πλημμέλημα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής

"Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες-οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στο οδόστρωμα εθνικών, επαρχιακών, νομαρχιακών, δημοτικών δρόμων, όπως παραλάβουν αυτά άμεσα, καθόσον δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα και υπάρχει...

σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Πέραν των παραπάνω κινδύνων για την οδική ασφάλεια, για τις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τον Ποινικό Κώδικα (αρ. 34 παρ. 12 του Ν. 2696/99 σε συνδυασμό με αρ. 292 παρ. 1 του Π.Κ. - πλημμέλημα)"

Σταθερός ανεφοδιασμός

Αργά αλλά σταδιακά συνεχίζουν τα βυτιοφόρα να εφοδιάζουν τα πρατήρια με καύσιμα από τα διυλιστήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, οπότε και εκτιμάται ότι μέχρι αύριο το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η ομαλή ροή καυσίμου τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο ανεφοδιασμός γίνεται με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων για να προληφθεί οποιοδήποτε πρόβλημα με απεργούς.

Ανακωχή το Σαββατοκύριακο

Προσωρινή ανακωχή κήρυξαν για το Σαββατοκύριακο οι απεργοί, που δεν έστησαν μπλόκα στα διυλιστήρια και επέτρεψαν την κίνηση των ιδιωτικής χρήσης βυτιοφόρων αλλά και των εταιρικών να φορτώσουν καύσιμα για να τα μεταφέρουν σε πρατήρια σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα παραμένουν σε επιφυλακή, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη στην έκτακτη διυπουργική απόφαση τα βυτιοφόρα του στρατού.

Ο στόλος των βυτιοφόρων -περίπου 300 οχήματα των 6 και 18 τόννων- όπως διευκρινίζουν πηγές από το ΥΠΕΘΑ, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά καυσίμων σε πρατήρια, αλλά μόνον για ανεφοδιασμό ζωτικών εγκαταστάσεων όπως εργοστάσια της ΔΕΗ και νοσοκομεία.

Μάλιστα το πρωί έξι βυτιοφόρα του στρατού ανεφοδίασαν με πετρέλαιο τη μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και θα χρησιμοποιηθούν σε μόνιμη βάση για την εξυπηρέτηση της μονάδας για όσο χρειαστεί.

Η διαδικασία της παράδοσης των φύλλων επίταξης, συνεχίζεται κανονικά σε όλη τη χώρα και ένας μικρός αριθμός οχημάτων, οι ιδιοκτήτες των οποίων τα παρέλαβαν κινήθηκαν για μεταφορά προϊόντων και καυσίμων, με την ανοχή των σωματείων, προκειμένου να εκτονωθεί προσωρινά η κατάσταση.

Πάντως από το πρωί 130 βυτία είχαν φορτώσει από τον Ασπρόπυργο και γύρω στα 200 βενζινάδικα στην Αττική έχουν κανονικά καύσιμα.

Η καθυστέρηση της διαδικασίας, προκάλεσε τριβές μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης που είχαν επιφορτιστεί με την κατάρτιση των φύλλων πορείας και την αποστολή τους στην ΕΛΑΣ για επίδοση.

Χθες βράδυ η Νομαρχία Αθηνών, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι η διεκπεραίωση της κατάρτισης των φύλλων επίταξης έγινε με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς, από 60 υπαλλήλους της Νομαρχίας η οποία έως τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής είχε παραδώσει στην ΕΛΑΣ 9.046 δελτία, δηλαδή για το σύνολο των ιδιοκτητών που βρίσκονται στη δικαιοδοσία της.

Το πρόβλημα που ανακύπτει πάντως, είναι ότι στο δεύτερο φύλλο επίταξης που παραδίδεται σε κάθε ιδιοκτήτη φορτηγού και αφορά το πρόσωπό του, δεν αναγράφονται σαφείς οδηγίες, κάτι το οποίο επικαλείται σχεδόν το σύνολο των απεργών, το οποίο δηλώνει ότι ναι μεν θα παραλάβει το έγγραφο, αλλά δεν θα κινήσει το όχημά του.

Ενδεικτικό είναι ότι δεκάδες φορτηγά, παραμένουν ακινητοποιημένα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πάντως, διαμηνύεται πως η ΕΛΑΣ δεν θα προχωρήσει σε συλλήψεις εάν δεν έχει προηγηθεί εισαγγελική εντολή ονομαστικά για τον κάθε παραβάτη.