Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Η δίωξη απέτρεψε αυτοκτονία..

Από τις επιτυχίες που αξίζει να αναφερθούν γιατί έχουν διεθνή αντίκτυπο. Αναφερόμαστε στην υπηρεσία το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής όπου κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να εντοπίσει έναν 45χρονο Βέλγο ο οποίος μέσω Facebook είχε εκδηλώσει την πρόθεση του να αυτοκτονήσει διότι αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα.

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε τον θαυμασμό της ηγεσίας της βελγικής αστυνομίας, η οποία προσκάλεσε τον επικεφαλής της Δίωξης, Μάνο Σφακιανάκη στο Βέλγιο, προκειμένου να τον βραβεύσει για την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας. Όπως έγινε γνωστό ο.. 45χρονος είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου δυο μήνες. Από τότε τον αναζητούσε η σύζυγος του η οποία ξαφνικά εντόπισε στο προφίλ που διατηρούσε ο άντρας της στο Facebook ένα μήνυμα που ανέγραφε: «Σας χαιρετώ για τελευταία φορά».

Αμέσως ειδοποίησε την βελγική αστυνομία η οποία ήρθε σε επαφή με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Όπως τους είπαν οι διαχειριστές το μήνυμα είχε γραφτεί στην Ελλάδα. Στις 2 τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, η βελγική αστυνομία, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας ενημέρωσε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.