Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τσόκλης εν δράσει..

Περισσότερα...

Την βασάνιζε για ένα μήνυμα..

.. ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Ένας 36χρονος άντρας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, βασάνιζε και κρατούσε φυλακισμένη την 23χρονη φίλη του επί τέσσερις ημέρες επειδή διάβασε ένα μήνυμα στο Facebook και θεώρησε ότι τον απατά.

Ο Αντόνιο Λοζάνο σε μια «έκρηξη ζήλιας» αποφάσισε να την εκδικηθεί, να την φυλακίσει μέσα στο σπίτι του και να τη βασανίσει μπροστά στα παιδιά της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης άρπαξε τη νεαρή γυναίκα από τα μαλλιά και την έσερνε στο πάτωμα. Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης κράτησης της, την..απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει ενώ επιχείρησε να την πνίξει με σχοινί και πετσέτα.

Ο Λοζάνο που συνελήφθη και κρατείται, αντιμετωπίζει μια σειρά κατηγοριών μεταξύ των οποίων και αυτή του βασανισμού, της απαγωγής και της παράνομης κράτησης.

Τραγικό σημείο στην υπόθεση είναι η παρουσία των δυο παιδιών του ζευγαριού το ένα από άλλο πατέρα, που παρακολουθούσαν σοκαρισμένα το βασανισμό της 23χρονης.
Περισσότερα...

Μας πάτησαν οι Τούρκοι..

Μας ισοπέδωσαν κανονικά οι Τούρκοι με 76-65 με την Εθνική μας να είναι απούσα-παρούσα.. Ότι ήθελαν έκαναν οι Τούρκοι στο παρκέ.. Βέβαια και η διαιτησία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, με πολλά σφυρίγματα υπέρ των γηπεδούχων.. Πρώτος σκόρερ για την Ελλάδα ήταν ο Μπουρούσης με 15 πόντους, ενώ θετική παρουσία είχε ο.. Καλάθης που πίεσε, έδωσε ρυθμό και λύσεις. Ο Σχορτσανίτης είχε 9 πόντους, ενώ 8 σημείωσε ο Διαμαντίδης που προσπάθησε ίσως περισσότερο απ' όλους στον αμυντικό τομέα.
Περισσότερα...

Μετά τον Καραγκούνη, ο Πεχλιβανόπουλος..

..ΣΤΗΝ ΙΝΤΕΡ!!

Νέο μεταγραφικό απόκτημα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Ίντερ, είναι ο νεαρός αριστεροπόδαρος μέσος Γιάννης Πεχλιβανόπουλος. Οι Ιταλοί τον ανακάλυψαν στις ακαδημίες "Μεσούνη" της Ροδόπης, εδώ και αρκετό καιρό. Οι δικοί μας σύλλογοι όπως πάντα.. ψάχνουν στο εξωτερικό!!

Ο ποδοσφαιριστής, βρέθηκε στο Μιλάνο στις αρχές Ιουλίου με την... οικογένειά του (καθότι ανήλικος χρειαζόταν και η υπογραφή τους) και τους δύο μάνατζέρ του, Νίκο Κλιτσίδη και Αντώνη Αποστολόπουλο και υπέγραψε το συμβόλαιό του. Η μεταγραφή του ανακοινώθηκε σήμερα από το επίσημο site της Ίντερ.
Περισσότερα...

Απεβίωσαν δυο ακόμα ασθενείς..

Ακόμη δύο ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου απεβίωσαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 11.

Πρόκειται για δύο ηλικιωμένους, εκ των οποίων ο πρώτος πέθανε την Κυριακή και ο δεύτερος τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης.. Νοσημάτων.

Χθες, διαγνώστηκαν 12 νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τη λοίμωξη έχει «αγγίξει» τους 150.
Περισσότερα...

Την περίπτωση Οτσόα εξετάζει ο Ολυμπιακός

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ξεκάθαρος στη νέα συνομιλία που είχε με τον Μαρινάκη όσον αφορά το ρόστερ, τονίζοντας ότι δεν θέλει άλλον παίκτη. Πλέον οι "ερυθρόλευκοι" θα παρακολουθούν την ομάδα κάνοντας μια προεργασία εν όψει του Ιανουαρίου, αν χρειαστεί η ομάδα μεταγραφές.

Το δεδομένο είναι πως το επόμενο καλοκαίρι θα χρειαστεί τερματοφύλακα, καθώς ο Νικοπολίδης θα αποχωρήσει. Μια από τις περιπτώσεις που αρέσουν ιδιαίτερα στους «ερυθρόλευκους» είναι αυτή του Φρανσίσκο Οτσόα, του διεθνούς Μεξικανού 25χρονου πορτιέρο της Αμέρικα, ο οποίος μένει ελεύθερος.

Ο Οτσόα θέλει να πάρει μεταγραφή στην Ευρώπη και γνωρίζει για τo ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, όντας θετικότατος σε.. αυτό το ενδεχόμενο. Μάλιστα ακόμη και τον Ιανουάριο αν προκύψει θέμα τερματοφύλακα για τους Πειραιώτες υπάρχει η φόρμουλα για τη μεταγραφή, καθώς οι Μεξικανοί ζητούν κάτι λιγότερο από 1 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσουν.

Οσον αφορά τον Χίλντεμπραντ, που παραμένει ακόμη ελεύθερος και θα μπορεί να βρει ομάδα έως τις 15 Σεπτεμβρίου, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι από τη στιγμή που ο Βαλβέρδε έχει ξεκαθαρίσει πως καλύπτεται με Νικοπολίδη και Πάρντο.
tzortzinospor
Περισσότερα...

Τα κουτιά του έρωτα

Τα "κουτιά" (όπως αυτό της φωτογραφίας) θα έχουν αρκετό χώρο για ένα αυτοκίνητο, όπου πελάτης και ιερόδουλη θα μπορούν να κάνουν τη "δουλειά" τους προστατευμένοι από τα αδιάκριτα βλέμματα. Οι αρχές της πόλης έχουν δεχθεί πολλά παράπονα από πολίτες που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην "κόκκινη περιοχή" της Ζυρίχης. "Έχουν απρεπή εμφάνιση κάθε ώρα της ημέρας και δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε αυτά που γίνονται" δήλωσε πολίτης αναφερόμενος στις ιερόδουλες.

Ακόμη και η αστυνομία δείχνει να συμφωνεί με την πρόταση, αφού κάθε προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο έχει.. αποτύχει. "Δεν μπορούμε να ξεφορτωθούμε την πορνεία. Είναι γεγονός. Οπότε πρέπει να βρούμε τρόπο να την ελέγξουμε" δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Reto Casanova.
Περισσότερα...

Εκτός ο Ψωμιάδης;;;

Τελεσίγραφο στον υποψήφιο περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας του να μην επιμείνει στην πρόθεσή του να συμπεριλάβει στο συνδυασμό για την περιφέρεια τον αδελφό του.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, συμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να βάλει σε θέση υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη τον αδελφό του, ο οποίος, στη συνέχεια, θα έχει την αρμοδιότητα για την.. περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ του έστειλε μήνυμα ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το δεχτεί για λόγους αρχής. Εάν ο κ. Ψωμιάδης μέχρι αύριο το πρωί προχωρήσει στην ανακοίνωση του συνδυασμού του, έχοντας μέσα και τον αδελφό του, τότε η ΝΔ θα άρει το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη που του έχει δώσει.
Περισσότερα...

Φουντώνουν τα σενάρια..

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο. Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μίαν ώρα, μετά δε την ολοκλήρωσή της, ο κ. Παπαδήμος δεν έκανε δηλώσεις.

Ωστόσο, οι φήμες για χρησιμοποίηση του κ. Παπαδήμου στην κυβέρνηση ενεργοποιήθηκαν και πάλι. Τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προτείνει στον κ. Παπαδήμο να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και να αναλάβει την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής, πρόταση που τότε είχε.. απορρίψει.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι "ο κ. Παπαδήμος είχε μια σημαντικότατη θέση στην ΕΚΤ, οι εμπειρίες και οι γνώσεις του είναι γνωστές, είναι μια συνάντηση όπου θα υπάρχει ενημέρωση και των δύο πλευρών".

Ερωτηθείς αν υπάρχει θέση στην κυβέρνηση για τον Λουκά Παπαδήμο, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι "η κυβέρνηση υπάρχει και λειτουργεί", προσθέτοντας ότι "συζητήσεις και γνώμες είναι πάντα χρήσιμες".
news247
Περισσότερα...

Goals 2010..

Δείτε ένα μέρος απο τα καλύτερα γκολ για την τρέχουσα χρονιά.. Το ένα καλύτερο απο το άλλο... Βίντεο!!
Περισσότερα...

Andrea Bocheli..

Ο μεγάλος τενόρος Andrea Bocheli θα εμφανιστεί στην χώρα μας στις 7 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, προσκεκλημένος του Ιδρύματος Δράσης κατά του Καρκίνου.. Η παγκόσμια αναγνώριση της ποιότητας της φωνής του τον έχει εντάξει ανάμεσα στους καλλιτέχνες-θρύλους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων διεθνώς και με το δικό του Aστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Ηollywood. Για εισιτήρια ούτε λόγος.. Έχουν ήδη εξαντληθεί.. Ας τον απολαύσουμε απο εδώ..
Περισσότερα...

Η δίωξη απέτρεψε αυτοκτονία..

Από τις επιτυχίες που αξίζει να αναφερθούν γιατί έχουν διεθνή αντίκτυπο. Αναφερόμαστε στην υπηρεσία το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής όπου κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να εντοπίσει έναν 45χρονο Βέλγο ο οποίος μέσω Facebook είχε εκδηλώσει την πρόθεση του να αυτοκτονήσει διότι αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα.

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε τον θαυμασμό της ηγεσίας της βελγικής αστυνομίας, η οποία προσκάλεσε τον επικεφαλής της Δίωξης, Μάνο Σφακιανάκη στο Βέλγιο, προκειμένου να τον βραβεύσει για την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας. Όπως έγινε γνωστό ο.. 45χρονος είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου δυο μήνες. Από τότε τον αναζητούσε η σύζυγος του η οποία ξαφνικά εντόπισε στο προφίλ που διατηρούσε ο άντρας της στο Facebook ένα μήνυμα που ανέγραφε: «Σας χαιρετώ για τελευταία φορά».

Αμέσως ειδοποίησε την βελγική αστυνομία η οποία ήρθε σε επαφή με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Όπως τους είπαν οι διαχειριστές το μήνυμα είχε γραφτεί στην Ελλάδα. Στις 2 τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, η βελγική αστυνομία, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας ενημέρωσε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Περισσότερα...

Μουντομπάσκετ: Κρίσιμη αναμέτρηση Ελλάδας – Τουρκίας

Ο πρώτος. τελικός με την Τουρκία πλησιάζει (9 μ.μ. ΕΤ 1) και ο Μάνος Μανουσέλης εξηγεί στο άρθρο του αλλά και μέσα από το video που ετοίμασε τι πρέπει να κάνει η Εθνική για να αποδράσει!

Η αίσθηση που σου έδινε η εθνική στα παιχνίδια με την Κίνα και το Πουέρτο Ρίκο, ήταν πως οι παίκτες έμπαιναν στο γήπεδο έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι θα παίρναμε το ροζ φύλλο αγώνα εύκολα ή, δύσκολα. Γι' αυτό δεν είχαν σκοπό να βάλουν τις μηχανές να δουλεύουν στο κόκκινο επί 40 λεπτά! Θα έπαιζαν - και τελικά έτσι έγιναν - όσο χρειαζόταν για να.. νικήσουμε!

Αν, λοιπόν, απόψε με την Τουρκία παίξουμε με την ίδια λογική που εμφανιστήκαμε απέναντι σε Κίνα και Πουέρτο Ρίκο, τότε δεν πρόκειται να μας σώσουν ούτε ο Φώτσης, ούτε ο Σχορτσιανίτης! Η επιστροφή των δύο βασικών ψηλών στο ρόστερ λύνει τα χέρια του Καζλάουσκας σε ότι αφορά το ροτέϊσον, αλλά δεν πρόκειται να πείσει τους διεθνείς να παίξουν σκληρά στην άμυνα, να πάνε όλοι στα ριμπάουντ, να μην είναι φλύαροι εναντίον ζώνης στην επίθεση.

Εχουμε, όμως, την βεβαιότητα ότι η ανθελληνική ατμόσφαιρα στις εξέδρες και το όνομα της Τουρκίας που ιστορικά αποτελεί τον αιώνιο .εχθρό του Ελληνα, θα βάλουν και πάλι στις ράγες το τραίνο της εθνικής ομάδας στον δρόμο προς την διάκριση. Το κίνητρο που δεν είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια θα είναι τώρα ολοζώντανο μπροστά μας, με τέτοιο τρόπο ώστε θα είναι αδύνατο να το αγνοήσουν οι παίκτες της Ελλάδας.

Τα ισχυρά όπλα της Τουρκίας είναι δυστυχώς σε τομείς του παιχνιδιού που η εθνική μας δεν πάει καλά προς το παρόν με πρώτη και καλύτερη την καταραμένη άμυνα ζώνης.

Οι Κινέζοι μπορεί να μην μας νίκησαν, αλλά κατάφεραν να μας βάλουν σε μπελάδες. Εδειξαν στις άλλες ομάδες ότι αν θέλεις να στριμώξεις την Ελλάδα πρέπει να παίξεις με το μυαλό των παικτών και να τους κάνεις να αναρωτιούνται ποιο σουτ είναι καλό και ποιο όχι. Ο επόμενος αντίπαλος, το Πουέρτο Ρίκο, ακολούθησε σε μεγάλο βαθμό το παράδειγμα των Κινέζων και παρολίγο να τα καταφέρει.

Ο Τάνιεβιτς δεν χρειαζόταν ούτε τον Ντάνγουολντ, ούτε τον Σιτρόν για να θυμηθεί την ζώνη. Ξέρει τα κατατόπια από το 1982 όταν δούλευε στην Καζέρτα και λίγο αργότερα, όταν πήγε στο Τριέστι. Η 1-3-1 που χρησιμοποιεί ο Βόσνιος τεχνικός είναι η ίδια άμυνα που είχε παίξει απέναντι στον Πανιώνιο μέσα στη Νέα Σμύρνη την σεζόν 1993-94. Βάζει έναν ψηλό στην τελευταία θέση και καλύπτει τις γωνίες ενώ οι ψηλοί παίκτες που χρησιμοποιεί στα «φτερά» της ζώνης κάνουν πολύ δύσκολη την κυκλοφορία της μπάλας.

Η Ελλάδα έχει δείξει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ότι δεν. φοβάται να κάνει το σουτ. Εκείνο, όμως, που πρέπει να κάνει καλύτερα είναι να υποστηρίξει τα τρίποντα με επιθετικό ριμπάουντ, αλλά και να ψάξει τους παίκτες που θα βρεθούν στην καλή τους μέρα. Ετσι και αλλιώς η εθνική δεν έχει τους κλασσικούς σουτέρ, για να πούμε ότι «εκεί πρέπει να πάει η μπάλα», άρα ψάχνουμε για εκείνον που θ' αποδειχθεί ζεστός απόψε.

Εκείνο, όμως, που θα πρέπει να σκεφτούμε δύο φορές πριν το κάνουμε - ή, τουλάχιστον πριν επιμείνουμε σε αυτό - είναι το σχήμα με τους τρεις κοντούς (Σπανούλη, Ζήση, Διαμαντίδη) που είναι αλήθεια ότι ταιριάζει στην εθνική μας και δημιουργεί προβλήματα στους αντιπάλους μας καθώς πρέπει ν' αντιμετωπίσουν τρεις παίκτες ικανούς να χειριστούν την μπάλα.

Απόψε, όμως, έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που παίζει πολύ χρόνο με τρεις ψηλούς (πολύ ψηλούς για την ακρίβεια) και ταυτόχρονα αμύνεται με ζώνη. Αρα θα έχουμε θέμα και στα ριμπάουντ, αλλά και στην επίθεση, διότι δεν θα είναι εύκολο να σημαδέψουμε τους αδύνατους αμυντικούς της Τουρκίας (Τούρκογλου και Τουντσερί).

Με αυτές τις σκέψεις, λοιπόν, ετοιμαζόμαστε να δούμε το αποψινό ματς που θα κρίνει την πρώτη θέση στον όμιλο σε ένα γκρουπ που αν δεν καταφέρεις να πιάσεις την κορυφή του, τότε είναι καλύτερα να βγεις τρίτος, παρά δεύτερος. Γι' αυτό ας ξαναδούμε τι έγινε στο ματς με το Πουέρτο Ρίκο, για να μάθουμε από τα λάθη μας, διότι όταν πηγαίνεις κόντρα στο θέλημα των θεών του μπάσκετ είναι θέμα χρόνου το πότε θα την πατήσεις.
gazzeta.gr
Περισσότερα...

Καταζητείται..

Τεράστιο σάλο έχει προκαλέσει το απάνθρωπο βίντεο (βλέπε εδώ) με την κοπέλα που πετάει τα καημένα κουτάβια στο ποτάμι.. Την επικήρυξαν σε σελίδα στο Facebook.. Το group.. βρίσκεται εδώ..
Περισσότερα...

Πάνω από 50 νταλίκες στο ΟΑΚΑ για τους U2

GossipadikO.com
Τρείς ημέρες απομένουν για την μεγάλη συναυλία των U2 στο ΟΑΚΑ και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το στήσιμο της εντυπωσιακής σκηνής για το φαντασμαγορικό υπερθέαμα. Πάνω από 50 νταλίκες μετέφεραν τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ λιγοστά είναι τα εισιτήρια που έχουν απομείνει.

Η «360o Tour» στηρίζεται σε μια ανεπανάληπτη σκηνική κατασκευή, με άριστη ορατότητα από όλες τις πλευρές του σταδίου, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία στους θεατές.

Με το κυλινδρικό σύστημα βίντεο, την τεράστια σκηνή, τις...
Περισσότερα...

Για να μην μυρίζετε τζατζίκι..

..ΠΙΕΙΤΕ ΓΑΛΑ

Θέλετε να φάτε τζατζίκι αλλά το σκέφτεστε γιατί την επομένη έχετε ένα σημαντικό ραντεβού και δεν είναι ό,τι το καλύτερο να μυρίζετε… σκορδίλα; Ένα ποτήρι γάλα μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας, καθώς μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως καταπολεμά αποτελεσματικά την ενοχλητική μυρωδιά.

Σε πειράματα με ωμά και βρασμένα σκόρδα, επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο διαπίστωσαν ότι 200 ml γάλα μπορούν να μειώσουν κατά το ήμισυ τις συγκεντρώσεις των χημικών ουσιών που χαρίζουν στο σκόρδο την χαρακτηριστική γεύση αλλά και.. μυρωδιά του.

Ειδικά μία από τις ουσίες, η AMS, δεν διασπάται κατά την πέψη, με επακόλουθο να απεκκρίνεται από το σώμα μέσω της αναπνοής και της εφίδρωσης. Ακόμα και το βούρτσισμα των δοντιών δεν μπορεί να μας απαλλάξει από αυτήν, σύμφωνα με προγενέστερες μελέτες. Ως φαίνεται, όμως, το πολυπόθητο αντίδοτο βρίσκεται στο ψυγείο μας.

Την μεγαλύτερο απόδοση εναντίον της μυρωδιάς του σκόρδου έχει το πλήρες γάλα, καθώς ομάδα εθελοντών που έτρωγαν σκόρδα παρουσίασαν με την βοήθειά του μεγαλύτερη μείωση στα επίπεδα της AMS στην αναπνοή τους απ’ ό,τι όταν έπιναν άπαχο ή ημιαποβουτυρωμένο.

Το σκόρδο παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία, αλλά η μυρωδιά του δεν είναι ό,τι το καλύτερο.

«Το σκόρδο χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς αποτελεί θαυμάσια πηγή μαγνησίου, βιταμίνης Β6, βιταμίνης C και σεληνίου, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, και ελαττώνει τον κίνδυνο καρκίνου», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σέρυλ Μπάρινγκερ, καθηγήτρια και επικεφαλής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων του πανεπιστημίου.

«Εντούτοις, η κατανάλωσή του προκαλεί έντονη κακοσμία του στόματος και του σώματος, που μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως μερικές ημέρες».

Σύμφωνα με τη μελέτη, την μέγιστη «αντι-σκορδική» προστασία την παρέχει το γάλα όταν καταναλώνεται μαζί με το φαγητό και όχι εκ των υστέρων.

Όπως σημειώνουν η δρ Μπάρινγκερ και οι συνεργάτες της στην «Επιθεώρηση Επιστήμης Τροφίμων» (JFS) στην μελέτη τους δοκίμασαν και άλλα τρόφιμα για να περιορίσουν την μυρωδιά του σκόρδου – μεταξύ αυτών δαμάσκηνα, βασιλικό, αγκινάρες και μερικές ποικιλίες μανιταριών.

Το πιο αποδοτικό απ’ όλα, όμως, ήταν το γάλα.
Περισσότερα...

Στάση εργασίας θα έχουν αύριο..

..ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Με πεντάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη, από τις 11:00 έως τις 16:00, ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις αντιδράσεις τους για την πολιτική της κυβέρνησης.

Οι συνδικαλιστές ζητούν από την κυβέρνηση να μην απαξιώνουν τις ΔΕΚΟ μεταφορών και επιδιώκουν συνάντηση με τους αρμόδιους.. υπουργούς.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, μάλιστα, θα πραγματοποιήσουν πεντάωρη στάση εργασίας και την Πέμπτη, ενώ απειλούν και με 24ωρες απεργίες, σε περίπτωση που προχωρήσει το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του οργανισμού.
Περισσότερα...

Εσείς ακόμα καπνίζετε; Δείτε το βίντεο...

Ok πρέπει να το παραδεχτώ... είμαι πολύ μεγάλος βλάκας που ακόμα καπνίζω... όμως πιστεύω πως μετά από αυτό το βίντεο θα αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά να το κόψω το άτιμο... Δείτε το βίντεο που σας ετοιμάσαμε, σχετικά με ένα πείραμα για τα τσιγάρα και το κακό που προκαλεί στον οργανισμό μας... Το βίντεο έχει ελληνικούς υπότιτλους... (Προωθείστε το βίντεο για το καλό όλων των καπνιστών... Είναι μια καλή ευκαιρία να το κόψουμε όλοι μας...)
enimerwsi.com
Περισσότερα...

Ο Ronaldinho και οι Angels

Οι Angels production είναι μια ομάδα που έχει κάνει ο ηθοποιός Σωτήρης Σωτηρίου και διοργανώνει party κάθε Τρίτη με comercial house ήχους από τον dj Φίλιππο Σγούρο στο Ακρωτήρι Boutique. Η μεγάλη επιτυχία που σημειώνει το πάρτι της Τρίτης (δύσκολη μέρα για να βγει κόσμος έξω) τους έχει.. ανοίξει πολλές πόρτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ο Ronaldinho έχοντας ακούσει από τους φίλους του Έλληνες τραγουδιστές που έχουν επισκεφθεί όχι και λίγες φορές το εν λόγο πάρτι, διασκέδασε μαζί τους σε ένα από αυτά. Στην αποκλειστική φωτογραφεία ο Roni με τον Σωτήρη Σωτηρίου και 3 από τις χορεύτριες των angels.
nyxtobaths
Περισσότερα...

Ζωγράφος τάχθηκε υπέρ των βιαστών..

Σάλος έχει προκληθεί από τις απόψεις του κορυφαίου ζωγράφου Κώστα Τσόκλη υπέρ των βιαστών, οι οποίες μεταδόθηκαν μέσα από τη ΝΕΤ. Ένας σάλος που προκύπτει βέβαια... ετεροχρονισμένα, αφού αφενός οι δηλώσεις έγιναν... δέκα χρόνια πριν, αφετέρου το σχετικό ντοκιμαντέρ προβλήθηκε σε επανάληψη τον... Δεκαπεντάυγουστο, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν.

Στην συγκεκριμένη εκπομπή, που αποτελεί αφιέρωμα στον Κώστα Τσόκλη στην Ιταλία και είχε ετοιμάσει το έτος 2000 ο ανταποκριτής της κρατικής τηλεόρασης εκεί Δημήτρη Δεληολάνης, ο ζωγράφος εμφανίζεται να λέει: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός άνθρωπος από την κοπέλα που βγάζει τα βυζιά της έξω και προκαλεί. Τη βία τη ζητάει η ίδια, θέλει να τη βιάσουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αστυνομία πιάνει τον άνθρωπο που τη βίασε και δεν πιάνει αυτή την ίδια που τον προκαλεί, αφού η φύση τον σπρώχνει να το κάνει αυτό. Εχω άλλες απόψεις για τα πράγματα. Κάθε φορά που γίνεται ένας βιασμός, θα ήθελα να δω γιατί γίνεται. Ποιος έφταιξε από τους.. δύο; Ποιος είναι αλήθεια ο πιο σωστός άνθρωπος; Ο γερο-ηλίθιος που κάθεται σπίτι του και δεν έχει κανέναν ερωτισμό μέσα του; Ή εκείνος που ρισκάροντας την ίδια του τη ζωή, την ελευθερία του, βλέπει ένα πλάσμα σεξουαλικό και θέλει να το φιλήσει, να το αγκαλιάσει, τα το σφίξει;».

Ο ζωγράφος εμφανίζεται να γνωρίζει ότι οι απόψεις του αυτές είναι αιρετικές και ότι ενδεχομένως θα χάσει κάποιους φίλους, ωστόσο επιμένει ότι αυτά είναι τα πιστεύω του. «Η ζωή θα γίνονταν πιο ενδιαφέρουσα με εκείνους τους ανέραστους που δεν συγκινούνται μπροστά στο φαινόμενο; Ή με εκείνους που το πάθος ξεχειλίζοντας τους κάνει να επιτεθούν; Αυτό που η φύση έπλασε προκλητικό, να το χαρείς, να το γευτείς. Είναι αναρχικές αυτές οι σκέψεις, το ξέρω, αλλά δεν είναι φυσικές; », εμφανίζεται να αναρωτιέται. Και επειδή λέει αυτά τα πράγματα, σχεδόν 10 χρόνια μετά από την ημέρα που τις ανέφερε και 15 ημέρες μετά από την επαναπροβολή του ντοκιμαντέρ από τη ΝΕΤ, ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων κάνοντας τις «αιρετικές απόψεις Τσόκλη» πρωτοσέλιδο στον Τύπο.

Το κόμμα της Ευρωβουλής με χθεσινή ανακοίνωσή του καταγγέλλει και τον καλλιτέχνη και το κανάλι. «Είναι η βία κατά των γυναικών έργο τέχνης;», αναρωτιούνται οι Οικολόγοι και προσθέτουν: «Ο βιασμός αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο από την αρχαιότητα ως σήμερα ως μία από τις ειδεχθέστερες μορφές βίας κατά των γυναικών. Παρ\' όλα αυτά στη χώρα μας φιλοξενούνται, και μάλιστα στην κρατική τηλεόραση, απόψεις οι οποίες νομιμοποιούν ηθικά το έγκλημα του βιασμού, ταυτίζουν θύτη και θύμα ή ακόμη χειρότερα αντιστρέφουν τους ρόλους και, τέλος, προτρέπουν ανοιχτά σε τέλεση αυτού του εγκλήματος εξαίροντάς το ως "ένδειξη ζωντάνιας των ανδρών και έκφραση πάθους"(!). Ολα αυτά μάλιστα, σε μια περίοδο που η κοινή γνώμη συγκλονίστηκε από τις επιθέσεις βιασμού τόσο σε ενήλικες γυναίκες (Κέρκυρα και Προσκυνητές Κομοτηνής) αλλά και σε 11χρονο κορίτσι (Αρκαδία), που δολοφονήθηκε μετά τον βιασμό της».

Ανάλογα αναφέρει και η Ξένια Κουναλάκη στην «Καθημερινή», με άρθρο της που φέρει τον τίτλο «Ενοχοποιώντας το θύμα». Γράφει χαρακτηριστικά η αρθρογράφος: «Υπάρχει ισονομία, ίση μεταχείριση από το νόμο για όλους τους πολίτες; Εξαρτάται. Αν είσαι Τσόκλης ή Πολάνσκι όταν βιάζεις (φραστικά ή κυριολεκτικά) είσαι ωραίος τύπος, ζωντανός με... αναρχικές απόψεις και ελαστική ηθική. Αν είσαι αλβανός βιαστής ανήλικης σαπίζεις στη φυλακή και μάλιστα κακοπερνάς στα χέρια των συγρατούμενών σου, καθώς παραδοσιακά οι βιαστές βρίσκονται στην χειρότερη ιεραρχικά θέση των σωφρονιστικών καταστημάτων».

«Πού το θυμήθηκαν;», ήταν η πρώτη αντίδραση του καλλιτέχνη που πληροφορήθηκε από την «Ελευθεροτυπία» το θέμα. «Δεν παίρνω ως δεδομένο την αθωότητα του δράστη. Αλλά θέλω να ξέρω προτού καταδικάσω τον βιαστή...», επιμένει και σήμερα, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά ότι θα μπορούσε να βρει ελαφρυντικά για τον δράστη.

Η επίμαχη εκπομπή προβλήθηκε (σε επανάληψη) από τη ΝΕΤ ανήμερα της Κυριακής του Δεκαπενταύγουστου, στις 4.00 το μεσημέρι. Για αυτό και οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν ιδιαίτερα και την προβολή τέτοιων δηλώσεων μέσω της κρατικής τηλεόρασης. «Η τελευταία μετατρέπεται έτσι σε όχημα διάδοσης των απεχθέστερων σεξιστικών ιδεών, προσδίδοντάς τους και κύρος "γνώμης πνευματικού ανθρώπου"», τονίζουν, και ζητούν από το Εθνικό Συμβούλιο Τηλεόρασης να καλέσει άμεσα σε απολογία τους υπευθύνους της κρατικής τηλεόρασης. υποστηρίζουν, «ότι το τελευταίο μέρος της συνέντευξης του Τσόκλη συνιστά δημόσια προτροπή σε κακούργημα, πράξη η οποία είναι ποινικά κολάσιμη, σύμφωνα με το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα, και τιμωρείται με φυλάκιση έως τριών ετών». «Επισημαίνουμε»,

Το ντοκιμαντέρ είχε ετοιμαστεί για την αναδρομική έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πράτο» της Φλωρεντίας, που είχε παρουσιάσει το 2000 ο Τσόκλης. Είχε πρωτοπροβληθεί τότε. Έχει συνολική διάρκεια μία ώρα, όμως το διάρκειας δυόμισι λεπτών βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης στο ίντερνετ τις τελευταίες ώρες.
Περισσότερα...

Η απαγόρευση του καπνίσματος και οι εξαιρέσεις

Αγαπητή Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου… δεν περίμενα ποτέ ότι θα καταδικάζατε κάποιους πολίτες σε θάνατο, επειδή τα καζίνο και τα νυχτερινά κέντρα δεν ταιριάζουν με την αισθητική σας… Με όλο το σεβασμό, θέλω να επισημάνω ότι η απόφαση αυτή μοιάζει εκδικητική και δεν ταιριάζει ούτε με την αγωγή σας ούτε με το πολιτικό προφίλ σας.

Το ερώτημα είναι απλό… εάν ο νέος αυστηρότατος νόμος κατά του καπνίσματος είναι για την προστασία της υγείας μας, αυτό γιατί δεν ισχύει για όσους επιλέγουν να κόβουν βόλτες στα καζίνο και στα μεγάλα νυχτερινά κέντρα; Δεν ενδιαφέρεστε για την υγεία αυτών των.. πολιτών, ενεργητικών ή παθητικών καπνιστών; Ως υπουργός Υγείας, πώς το αντέχει αυτό η καρδιά σας;

Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι ο αυστηρότατος νόμος για το κάπνισμα, με τα μεγάλα πρόστιμα και το τετραψήφιο νούμερο -1142- για τις καταγγελίες κατά των καπνιστών, προβλέπει την πλήρη απαγόρευση αλλά με εξαιρέσεις… Όπως διαβάζω «εξαιρούνται τα καζίνο και τα νυχτερινά κέντρα με εμβαδόν άνω των 300 τ.μ., στα οποία θα δοθεί μεταβατική περίοδος οκτώ μηνών, ώστε να συμμορφωθούν»…

Θα πείτε, ότι για μόνον 8 μήνες θα εκτίθενται στις βλαβερές συνέπειες του καπνού… Και το ερώτημα εδώ είναι… Οκτώ μήνες είναι ιατρικά λίγοι, είναι ασφαλές για την υγεία χρονικό διάστημα έκθεσης; Και ακόμα, όσοι διαθέτουν νυχτερινά κέντρα 299 τετραγωνικών μέτρων γιατί μπορούν να προσαρμοστούν άμεσα; Πόσο είναι τέλος πάντων αυτό το 1 τετραγωνικό που κάνει τη διαφορά; Ή όταν λέμε ισόβια, εννοούμε με… αναστολή;
topontiki
Περισσότερα...

Κατεδαφίζουν αυθαίρετα στην περιοχή του κάμπινγκ Βούλας

Στην κατεδάφιση αυθαιρέτων που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή του κάμπινγκ Βούλας, λίγο μετά τα Αστέρια, προχωρούν αυτήν την ώρα οι αρχές.

Η περιοχή ανήκει στα «Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ» και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής κατεδαφίζονται αυτήν την ώρα όσα κτήρια βρίσκονται εκεί και είχαν γίνει τόπος φιλοξενίας αστέγων αλλά και φιλοξενίας εγκληματικών.. στοιχείων.

Η περιοχή βρίσκεται στα σύνορα Βούλας και Γλυφάδας, λίγο μετά τα Αστέρια. Μετά τις κατεδαφίσεις θα αναπλαστεί προκειμένου να δοθεί για δημόσια χρήση σε όλους τους πολίτες, αφού βρίσκεται σε μια από τις πιο γνωστές πλαζ της Αθήνας.
star
Περισσότερα...

Παράταση για τα δάνεια..

..ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Χρονική παράταση έως και 40 χρόνια στην αποπληρωμή στεγαστικών δανείων παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που έχουν λάβει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σκοπός της ρύθμισης είναι να μειωθούν αισθητά οι δόσεις που πρέπει να καταβάλλονται, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν οι δανειολήπτες.

Σε πρώτη φάση, η διευκόλυνση αυτή θα παρέχεται στα δάνεια που έχουν χορηγηθεί.. από το 2005 και αργότερα, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο επέκτασης της σχετικής ρύθμισης και στις παλαιότερες χορηγήσεις.

Η νέα ρύθμιση δίνει «ανάσα» σε 200.000 υπαλλήλους του Δημοσίου.
Περισσότερα...

Τηλεοπτικά μαζί ο Ματέο με την Ελένη

Με την νέα τηλεοπτικη σεζόν θα δούμε μαζί στον αέρα την Ελένη Μενεγάκη και τον Ματέο Παντζόπουλο. Ο Ματέο μετακομίζει στην Αθήνα για να συμμετέχει στον "Καφέ με την Ελένη".

Η Ελένη δείχνει να τον εμπιστεύεται πολυ καθώς θα του δώσει δική του στήλη οπου θα ασχολείται με θέματα που ξέρει καλά αφου ασχολέιται και επαγγελματικά με αυτο τον τομέα. Ο Ματέο θα μας δέιχνει καθημερινά ασκήσεις yoga, χαλάρωσης και ρεφλεξολογίας.

Μαλλον η Ελένη παει να ανταγωνιστεί το ζευγάρι του.. MEGA Λιάγκας-Σκορδά.. Ε,αφου μπορούν αυτοί μπορούμε και εμείς.
Σχόλιο t. : Γάτα η Ελενίτσα. ΓΑΤΑ!!!
ourgreektv.com
Περισσότερα...

Τρελό πάρτυ..

Τα σπάνε τα παλικάρια.. Η συνέχεια έχει ενδιαφέρον.. Βίντεο

Περισσότερα...

Ρεκορ σπάει η απογοήτευση των Ελλήνων..

Απαισιοδοξία των πολιτών για την πορεία της χώρας και ιστορικά χαμηλά για το δικομματισμό καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για το Mega. Παράλληλα, οι πολίτες διαπιστώνουν πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση και ζητούν, εν όψει του ανασχηματισμού, υπουργό-συντονιστή.

Στο ερώτημα πόσο αισιόδοξοι είναι για την πορεία της χώρας, οι οκτώ στους δέκα ερωτώμενους (79,6%) εμφανίζονται απαισιόδοξοι, απαντώντας «λίγο» ή «καθόλου», ενώ δύο στους.. δέκα (20,01%) απαντά «πολύ» ή «αρκετά».

Μοιρασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες για το εάν, μετά την τριετία, η χώρα θα βρει το δρόμο της ή θα κινδυνεύσει με πτώχευση. Το 54,9% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βρει το δρόμο της, έναντι 42,8% που πιστεύει το αντίθετο.

Διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη και ως προς το εάν θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα: Το 48,5% θεωρεί ότι σίγουρα/μάλλον θα απαιτηθούν νέα μέτρα και το 84,1% θεωρεί ότι σίγουρα/μάλλον δεν θα απαιτηθούν.
Περισσότερα...

Πέθαναν τα παιδιά τους στον καταψύκτη!!

Δύο τραγικά περιστατικά αναστάτωσαν σήμερα την Τουρκία και βύθισαν στο πένθος δύο οικογένειες.

Στο Ικόνιο της κεντρικής Τουρκίας, τέσσερα παιδιά ηλικίας 6-11 χρόνων άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στον καταψύκτη του σπιτιού τους, όταν σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ μπήκαν κρυφά από τους γονείς τους σε ψυγείο βιομηχανικού τύπου, για να δροσιστούν, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

Οι γονείς τους ανησύχησαν όταν πέρασε αρκετή ώρα και δεν τα είχαν δει στο σπίτι. Άρχισαν να ψάχνουν παντού και μετά από αρκετή ώρα, ο πατέρας των παιδιών άνοιξε το ψυγείο και αντίκρισε το.. τραγικό θέαμα των παιδιών του, να είναι αγκαλιασμένα και να μην αναπνέουν πλέον.

Σε ένα δεύτερο περιστατικό στην πόλη Κοτσαέλι κοντά στον Μαρμαρά, ένα αγοράκι επτά ετών βρήκε τραγικό θάνατο, όταν λύθηκε το χειρόφρενο ενός μεγάλου φορτηγού που ήταν σταθμευμένο σε κατηφορικό δρόμο, ο οποίος κατέληγε στο σπίτι του, με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να αναπτύξει ταχύτητα και να εισέλθει στον πρώτο όροφο του σπιτιού, όπου εκείνη την ώρα έπαιζε ο επτάχρονος.
Περισσότερα...

Καλημέρααααααααα!!!!

Περισσότερα...

Φρίκη..

Όσα και να πεις σε τέτοιες περιπτώσεις πραγματικά θα είναι λίγα... Πρέπει κάποια στιγμή να θεσπιστούν νόμοι που θα τιμωρούν παραδειγματικά όλα αυτά τα ανθρωποειδή υποκείμενα που ξεσπούν την μιζέρια και τα κόμπλεξ τους επάνω σε ανυπεράσπιστες ψυχές. Δείτε το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ βίντεο..
24gr
Περισσότερα...

Βιντεοπαιχνίδια για τους μεταλλωρύχους..

Sony PSPs κατέβασαν οι διασώστες στους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους ορυχείου στη Χιλή, για να καταπολεμήσουν την ανία τους, καθώς θα υποχρεωθούν να μεινουν για αρκετό καιρό σε βάθος 700 μέτρων.

Εδώ και δύο εβδομάδες 33 εργάτες του ορυχείου Copiapo στη Χιλή βρίσκονται παγιδευμένοι και πέρα από τους φυσικούς κινδύνους, οι επιστήμονες φοβούνται για την ψυχική υγεία των άτυχων εργατών.

Έτσι, μαζί με τα καθημερινά κύπελλα τροφής, τους έστειλαν συσκευές PSP! Στη χειρότερη περίπτωση θα καταφέρουν να τους απεγκλωβίσουν μετά από 4 μήνες, οπότε αν σκεφτούμε ότι η μπαταρία του PSP αντέχει για περίπου 6 ώρες, τότε θα πρέπει να βρουν τρόπους και για.. επαναφόρτιση των συσκευών!

Πάντως, η ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχει αποδειχτεί ότι είναι πολύ πιο χρήσιμη για τη λειτουργία του εγκεφάλου σε σχέση με τα κλασικά επιτραπέζια. Σήμερα άρχισαν οι εργασίες για τη διάνοιξη μιας πρώτης σήραγγας για τον απεγκλωβισμό τους, αλλά η επιχείρηση διάσωσης θα διαρκέσει έως και τέσσερις μήνες.

Οι μεταλλωρύχοι κατέφυγαν σε ένα χώρο του ορυχείου, που βρίσκεται στην έρημο Ατακάμα της Χιλής. Θα πρέπει μόνοι τους να απομακρύνουν 4.000 τόνους βράχων, που θα συνεχίσουν να πέφτουν όσο θα διανοίγονται σήραγγες για τον απεγκλωβισμό τους, σύμφωνα με την εφημερίδα El Mercurio της Χιλής. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι μεταλλωρύχοι θα δουλεύουν ανά ομάδες, σε 24ωρες βάρδιες.
Περισσότερα...

"Πόρνη η Κάρλα Μπρούνι" γράφει εφημερίδα

Η εφημερίδα του Ιράν αναφέρει ότι "οι γαλλίδες πόρνες συμμετέχουν στην γενική κατακραυγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" εννοώντας την Κάρλα Μπρούνι.

Μια ιρανική ιστοσελίδα και μία εφημερίδα της Τεχεράνης βρίζουν σήμερα την Κάρλα Μπρούνι Σαρκοζί, αφότου η πρώτη κυρία της Γαλλίας εξέφρασε την υποστήριξή της για την Ιρανή που έχει καταδικαστεί να εκτελεστεί δια λιθοβολισμού για μοιχεία.

Η ιστοσελίδα www.inn.ir αποκαλεί την κα. Μπρούνι-Σαρκοζί "ανήθικη γυναίκα", λόγω του επαγγελματικού της παρελθόντος--μοντέλο και τραγουδίστρια--και την κατηγορεί ότι έχει προδώσει τον σύζυγό της και ως εκ τούτου δεν είναι.. δημοφιλής στη Γαλλία.

Σε μια ανοικτή επιστολή που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στο διαδίκτυο, η κα. Μπρούνι-Σαρκοζί, δηλώνει ότι ο σύζυγος της θα προσφύγει στη διεθνή δικαιοσύνη για την Σακινέχ Μοχαμάντι Αστιανί και ότι η Γαλλία δεν θα την εγκαταλείψει.

Αναφερόμενη στην πρώτη κυρία της Γαλλίας καθώς και στην διάσημη γαλλίδα ηθοποιό Ιζαμπέλ Ατζανί η εφημερίδα της Τεχεράνης Kayhan έγραψε ότι "οι γαλλίδες πόρνες συμμετέχουν στη γενική κατακραυγή για τα ανθρώπινα δικαιώματα".

Ενώ ο δικτυακός τόπος www.inn.ir δεν συνδέεται άμεσα με την κυβέρνηση, η Kayhan είναι εφημερίδα που χρηματοδοτείται από το κράτος και είναι όργανο της πολύ ριζοσπαστικής πτέρυγας στο Ιράν.
newsit
Περισσότερα...

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Σε μια φωτογραφία τα 300.000 μεγαλύτερα site του κόσμου!!

Στη φωτογραφία αυτή βρίσκονται τα πρώτα 300.000 sites του κόσμου, κατά σειρά επισκεψημότητας, απ' την alexa. Όσο μεγαλύτερο είναι το εικονίδιο του site τόσο μεγαλύτερη είναι και η θέση του στην alexa. Tη φωτογραφία μπορείτε να την δείτε καλύτερα απ' το site της εταιρίας όπου υπάρχει και μηχανή αναζήτησης για να.. δείτε όποιο site θέλετε. Η διεύθυνση είναι: http://nmap.org/favicon
apolitistosteki
Περισσότερα...

Ανέκδοτο!!!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ανδριανόπουλου, τα λεφτά δεν τα έφαγαν οι πολιτικοί αλλά... Η συνέχεια στο βίντεο!!
Περισσότερα...

Ακόμα και αυτόφωρο περιμένει τους καπνιστές..

Κλιμακωτή και τσουχτερή θα είναι η χρηματική ποινή για τους θεριακλήδες (αλλά και για τους επαγγελματίες που τους... ανέχονται) που θα αρνηθούν να συμμορφωθούν με την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος που τίθεται σε ισχύ μεθαύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου.

Έτσι, για όσους καπνίζουν στους δημόσιους κλειστούς χώρους το πρόστιμο που προβλέπεται είναι 50 ευρώ, θα φτάνει όμως τα 100 ευρώ για εκείνους που ανάβουν τσιγάρο στα νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας, σε σχολεία και παιδότοπους.

Οι υποτροπές επίσης θα λειτουργούν αθροιστικά - άρα ένας πολίτης που έχει παραβεί το νόμο πάνω από μια φορά θα πληρώνει ακριβά το τσιγάρο του: έως και 500 ευρώ.

Η τσιμπίδα του νόμου τρυπώνει ακόμη και στα ταξί: έτσι εάν κάποιος πολίτης ανάψει τσιγάρο στην θέση του συνοδηγού θα πληρώσει.. 50 ευρώ.

Ακόμη πιο τσουχτερό είναι το πρόστιμο για τους επαγγελματίες οδηγούς των μέσων μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων και των ταξί, οι οποίοι θα καταβάλλουν 500 ευρώ εάν επιτρέπουν στους πελάτες τους να «ντουμανιάζουν» τον χώρο.

Τσουχτερά πρόστιμα θα πληρώνουν και οι υπεύθυνοι διαχείρισης και λειτουργίας κλειστών δημοσίων χώρων που θα ανέχεται την παραβίαση των διατάξεων του νόμου: κυμαίνεται από 500 έως 10.000 ευρώ. Μάλιστα, στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην πέμπτη ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής η οποία την χορήγησε.

Εξίσου τσουχτερά (από 500 έως 10.000 ευρώ) θα είναι τα πρόστιμα και για όσους πωλούν προϊόντα καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση των διατάξεων του νόμου, αλλά και για όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου σχετικά με τις διαφημίσεις.

Οριστικό φρένο
«Είναι μία στιγμή ικανοποίησης αλλά και ένα μεγάλο στοίχημα»: η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε και κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου πως η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει οριστικό φρένο στο κάπνισμα του κλειστούς δημόσιους χώρους. Μάλιστα, τόνισε πως ο νέος νόμος «θεραπεύει» τις εξαιρέσεις και κλείνει τα…παράθυρα καπνού.

«Πρόκειται για ένα απλό και σαφές σχέδιο. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν οριστεί και συνεπώς τα νέα αντικαπνιστικά μέτρα έρχονται να λύσουν μια σειρά προβλημάτων που είχαν προκύψει από τον προηγούμενο νόμο», είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Σημειώνεται πως πριν την μεσημεριανή συνέντευξη Τύπου, όπου μεταξύ άλλων διευκρινίστηκε ο τρόπος υποβολής των προστίμων αλλά και η το ύψος αυτών, η ηγεσία του Υπουργείου είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους όλων των ελεγκτικών αρχών (συμμετείχαν περίπου 250 εκπρόσωποι).

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα ειδικά μέτρα που αναφέρονται στις σχετικές εγκυκλίους και στην υπουργική απόφαση, ενώ όπως έγινε γνωστό το 80% των εσόδων από τα πρόστιμα θα εισπράττεται από το υπουργείο Εσωτερικών για την ανταποδοτική υποστήριξη του ελεγκτικού μηχανισμού.

Με τον τρόπο εξασφαλίζεται οικονομικό κίνητρο για την εφαρμογή των ελέγχων, αφού από αυτό τον ειδικό λογαριασμό θα καλύπτονται τα νυχτερινά, οι υπερωρίες και η αποδοτικότητα των δημοτικών αστυνομικών, των λιμενικών και των εποπτών υγείας.

«Δεν προωθούμε ένα σχέδιο αστυνόμευσης αλλά ένα πρόγραμμα προώθησης της δημόσιας υγείας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Περίοδος χάριτος
Στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε πως θα δοθεί μία «περίοδος χάριτος» στους ιδιοκτήτες χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, οι υπεύθυνοι οφείλουν, όπως προβλέπει η εγκύκλιος, να διατηρούν «βιβλίο αναφοράς», στο οποίο οι αρχές θα σημειώνουν τις όποιες παρεκκλίσεις παρατηρούν κατά τους ελέγχους τους. Ανάλογα με τον αριθμό των υποτροπών αλλά και την έκταση της παραβίασης, θα επιβάλλεται το πρώτο πρόστιμο.

Επιπλέον, υπόψιν θα λαμβάνεται – λειτουργώντας ως «ελαφρυντικό»- και η τήρηση των κανόνων που επιβάλλονται από το νόμο. Δηλαδή, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων θα πρέπει να φροντίζουν για την ανάρτηση απογορευτικού σήματος στον χώρο ευθύνης τους, την απομάκρυνση σταχτοδοχείων και την σύσταση στους παραβάτες.

Σε ό,τι αφορά τα νυχτερινά κέντρα άνω των 300 τ.μ και τα καζίνο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επανάλαβε πως η εξαίρεση τους είναι προσωρινή και πως μετά το πέρας των 8 μηνών θα εφαρμοστεί ο νόμος. Επιπλέον, διευκρίνισε πως και εκεί θα υπάρξουν κυρώσεις εάν διαπιστωθεί η πώληση προϊόντων καπνού σε ανηλίκους.

Ακριβά τα αντικαπνιστικά φάρμακα
Από την τσέπη τους θα συνεχίζουν να πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες που θέλουν να κόψουν το τσιγάρο, τα αντικαπνιστικά φάρμακα και βοηθήματα. Η οικονομική κρίση, όπως παραδέχτηκε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν αφήνει περιθώρια για κάλυψη της δαπάνης από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου κ. Ιωάννης Τούντας, στο επόμενο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, θα συζητηθεί η κάλυψη τους στην περίπτωση που υπάρχει ένα συνοδό νόσημα (π.χ. Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια).
Περισσότερα...

Οι ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας

Ποιοι λόγοι κάνουν τη θάλασσα "τοσο ωφέλιμη". Κάθε καλοκαίρι ο ζεστός ήλιος και οι παραλίες στη θάλασσα μας «υποδέχονται» και μας χαρίζουν δροσιά, χαλάρωση και ευεξία. Συνήθως, όμως, τονίζουμε τους κινδύνους που κρύβουν και ξεχνάμε να αναφερθούμε στις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Το σώμα μας μέσα στο νερό δέχεται μια διαρκή πίεση με φορά από την περιφέρεια (κάτω άκρα) προς το κέντρο (κορμός), έτσι ώστε να ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος. Η άσκηση μέσα στο νερό της θάλασσας:

- Η άσκηση μέσα στο νερό της θάλασσσας, λόγω της άνωσης, δεν φορτίζει ευαίσθητες κατασκευές του σώματός μας, όπως η σπονδυλική στήλη και τα γόνατα.

- Έχει υψηλό συντελεστή απόδοσης, που σημαίνει πως το έργο που παράγεται είναι περίπου ίσο με το έργο που καταναλώνεται. Για το λόγο αυτό η άσκηση μέσα στο νερό στη θάλασσα βελτιώνει σημαντικά τη..
μυϊκή μας δύναμη όταν εφαρμόζεται συστηματικά.

- Μπορεί να βελτιώσει το εύρος της τροχιάς δύσκαμπτων αρθρώσεων. Αυτό σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στη συνεχή βαλλιστική μικροκίνηση των αρθρώσεων μέσα στο νερό στη θάλασσα και στην ασφάλεια που νιώθουμε. Επίσης το θαλασσινό νερό, ιδιαίτερα στις ιαματικές πηγές, βοηθά με τη χημική του σύσταση στην ελάττωση του πόνου, στην απορρόφηση του οιδήματος και στην αποκατάσταση γενικώς μυοσκελετικών κυρίως προβλημάτων.

- Συνδυάζεται άριστα με την αποκατάσταση τραυματισμών ή ορισμένων παθολογικών προβλημάτων. Η θεραπεία μέσα στο νερό της θάλασσας μπορεί να εφαρμοσθεί από το αρχικό έως το τελικό στάδιο της αποκατάστασης, γιατί είναι πάντα ελεγχόμενη από τον ίδιο το θεραπευόμενο, ο οποίος φυσικά γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα όριά του

Περισσότερα...

Αθλητική... ντροπή!!

Πρεμιέρα ναυάγιο για την μακροβιότερη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης. Οι έλληνες τηλεθεατές που παρακολουθούν επί δεκαετίες την Αθλητική Κυριακή έμειναν έμειναν έκπληκτοι βλέποντας την εκπομπή να βγαίνει από ένα υποτυπώδες στούντιο όπου πίσω από δύο μικρά γραφειάκια στα οποία βρίσκονταν οι παρουσιαστές υπήρχε ως ντεκόρ ένα πτυσσόμενο ταμπλό που ήταν γεμάτο τρύπες και χαρακιές (από μαχαίρι;) τις οποίες υποχρεωτικά βλέπαμε σε γκρο πλαν!

Μιλούσαν οι παρουσιαστές και βλέπαμε πίσω τους το σκηνικό να είναι έτοιμο προς κατάρρευση. Δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο ταμπλό να ήταν αυτό με το οποίο έβγαινε η εκπομπή όταν την παρουσίαζε ο.. Γιάννης Διακογιάννης την δεκαετία του 1970...

Δύο τινά συμβαίνουν: είτε οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αποφάσισαν να μποικοτάρουν την πιο δημοφιλή και ανταγωνιστική σε νούμερα της AGB εκπομπή και να παρουσιάσουν αυτή την άθλια εικόνα για να πιέσουν την κυβέρνηση να λύσει τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην ΕΡΤ και ειδικά αυτό των συμβασιούχων είτε απλά επειδή τίποτε δεν λειτουργεί πλέον στην ΕΡΤ η σημερινή εικόνα της Αθλητικής Κυριακής είναι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης. Αλήθεια ο νέος διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων Δημήτρης Χατζηγεωργίου τι έχει να πει για όλα αυτά;
enimerosi24.gr
Περισσότερα...

Η απάντηση της Λοίζου..

Μετά την φωτογραφία που βγάλαμε πρώτοι στο trelokouneli (βλέπε εδώ) η Αλεξάνδρα Λοίζου απάντησε μέσω facebook στο blog kanonitv (που αναδημοσίευσε την ανάρτηση μας) για τον..σάλο που προκλήθηκε.. Πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση..
Περισσότερα...

Ξέχασαν να υπογράψουν το Π.Δ για την...

..ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Π.Τ.Ε ΤΟΥ ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ!!!

"Θα ήθελα να σας κάνω γνωστό, ότι το φλέγων ζήτημα της μετονομασίας του τμήματος της Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε τμήμα Πολιτισμικής Πληροφορικής, έχει παγώσει τελείως!!! Μας έχουν ξεχάσει τελείως!!!

Η τελευταία ενημέρωση που είχε η ακαδημαική κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ήταν στις 13/01/2010, από τον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κύριο Ανδρέα Τρούμπη, ο οποίος είχε δηλώσει τα εξής: "Μετονομασία Τμήματος Πολιτισμικής: Η νομοθετική διαδικασία με τις νέες υπογραφές του Π.Δ. εξελίσσεται κανονικά με την.. υπογραφή του από το ΥΠΕΠΘ στις 22/12/09 (όπως είχε άλλωστε δεσμευτεί ο κ. Ειδικός Γραμματέας). Άρα το θέμα της έκδοσης του Π.Δ. θα ολοκληρωθεί άμεσα."

Τίποτα μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει!!! Κανείς δεν ξέρει τίποτα για το ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα υπογραφτεί το Π.Δ για την μετονομασία!!! Θα παρακαλούσα τον νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κύριο Τσάρτα Πάρι, να μας ενημερώσει επίσημα σε τι στάδιο βρίσκετε το θέμα αυτό, γιατί αργεί τόσο και πότε θα υπογραφτεί επιτέλους το Π.Δ?? Ευελπιστώ, σύντομα να έχουμε λύση στο ζήτημα αυτό..

Σας ευχαριστώ πολύ!"
αναγνωστρια
Περισσότερα...

ΣΟΚ! Έλληνας κομμουνιστής αυτοκτόνησε αφού είδε αυτή την εικόνα!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι πολύ τρομακτική!

Το δαιμόνιο των διαφημιστικών εταιριών δημιούργησε νέα μόδα στο Facebook. Σίγουρα όλοι οι χρήστες του φουμπου θα έχετε δει αυτά τα περίφημα κουίζ με τις μισοκρυμμένες φωτογραφίες, όπου πρέπει να κάνετε like και να τις προωθήσετε στους φίλους σας για να τις δείτε αποκαλυμμένες. Μην τσιμπάτε… δεν πρόκειται να δείτε τίποτα.

Σε αντίθεση βέβαια με το δικό μας κουίζ, που είναι πέρα για πέρα αληθινό. Εδώ θα το κάνουμε λίγο ανάποδα βέβαια… Πρώτα θα δείτε την.. εικόνα που σοκάρει και μετά θα κάνετε like και share (αν θέλετε καλέ). Όσοι έχετε τα κότσια λοιπόν… και αντέχει το στομάχι σας… μπορείτε να τη δείτε εδώ. Βουαλά!
Περισσότερα...

Παράνομη η εξέδρα για τον γάμο του Νικόλαου

Χωρίς την απαιτούμενη έκδοση οικοδομικής άδειας αλλά και χωρίς την έγκριση της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου ήταν η εξέδρα που είχε τοποθετηθεί για τον γάμο του υιού του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Νικόλαου, στις Σπέτσες.

Πρόστιμο για πολεοδομικές παραβάσεις, ύψους 296.000 ευρώ, επέβαλε η Νομαρχία Πειραιά στον ιδιοκτήτη.

Η Διεύθυνση της Πολεοδομίας Πειραιώς πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή (στη θέση Γαρύφαλλο, στο Παλιό Λιμάνι Σπετσών) μετά από αίτημα του Αστυνομικού Τμήματος Σπετσών, όπου διαπίστωσε ότι: ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου είχε προβεί στην κατασκευή ξύλινης εξέδρας εμβαδού 300 τ.μ. χωρίς την.. απαιτούμενη έκδοση οικοδομικής άδειας αλλά και χωρίς την έγκριση της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου. Στη συνέχεια, μάλιστα, η κατασκευή συμπληρώθηκε και από ειδικό στέγαστρο.

Για όλα αυτά, οι υπηρεσίες της νομαρχίας έκριναν απαραίτητη την επιβολή του προστίμου (ανέγερσης και διατήρησης) συνολικού ύψους 296.000 ευρώ.
madata.gr
Περισσότερα...

Στα χνάρια του Καραμανλή..

Περισσότερα...

O George Clooney είναι άπειρος στο sex!

Μπορεί οι μισές γυναίκες του πλανήτη να κόβουν φλέβα για χάρη του, αλλά η Violente Placido έχει άλλη άποψη... Η Ιταλίδα ηθοποιός δήλωσε ότι ο γόης του Hollywood, George Clooney, είναι... "άπειρος στο sex"! Κι αυτό μετά από προσωπική εμπειρία...

Διότι η Violente γύρισε μαζί με τον George κάποιες καυτές ερωτικές σκηνές σε μάι ταινία, στην οποία υποδυόταν την πόρνη. Ο Clooney λοιπόν την απογοήτευσε...

"Ένιωσα πως ήταν κάτι που δεν είχε ξανακάνει! Πως δεν ήταν έμπειρος." δήλωσε η ηθοποιός σε αμερικάνικο περιοδικό και πρόσθεσε ότι αγχωνόταν πολύ στα γυρίσματα.

Ύστερα η Violente το πήρε πάνω της το.. θέμα (σιγά τώρα που θα περίμενε από τον... έφηβο Clooney) και τελικά μίλησαν τα σώματά τους.

"Έπρεπε να βρούμε ένα τρόπο ώστε να φαίνεται φυσικό και να αφήσουμε να μιλήσουν τα σώματα μας, γιατί ήταν το βασικό σημείο του έργου αυτό." εξηγεί η Violente, που όταν είδε το τελικό αποτέλεσμα στη μεγάλη οθόνη ενθουσιάστηκε και αναστατώθηκε!

"Όταν είδα το τελικό αποτέλεσμα στην οθόνη αναστατώθηκα πολύ περισσότερο απ΄ότι όταν γυρίζαμε τις σκηνές μαζί. Είπα: wow!" καταλήγει.

Μάλλον κι εσύ, βρε Violente, τον πίεσες πολύ τον George!!! Θέλει τον τρόπο του κάθε πρωτάρης...
nooz
Περισσότερα...

Η ανακοίνωση..

Σχετικά με το θέμα του Χασαπόπουλου το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού, προέβει στην παρακάτω ανακοίνωση:

"Σχετικά με τις αναφορές ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης στην πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών στις υπηρεσίες του γραφείου του Πρωθυπουργού, τα ονόματα των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας, η αλήθεια έχει ως έξης:

- Πράγματι προτάθηκε από την νομική σύμβουλο του Πρωθυπουργού, η πρόσληψη του κ. Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή.

- Παρότι για τους μετακλητούς δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων για να προσληφθούν, δεν θα ολοκληρωθεί για λόγους δεοντολογίας η διαδικασία πρόσληψης του..
κ. Χασαπόπουλου.

- Η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού, καθηγήτρια κα Γλυκερία Σιούτη, υπέβαλλε την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό ο οποίος την ευχαρίστησε για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες της.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός έχει συστήσει επιτροπή που εξετάζει τις λειτουργίες των υπηρεσιών του πρωθυπουργικού γραφείου καθώς και όλες τις πτυχές του συστήματος διακυβέρνησης, ώστε να μελετηθούν οι καλύτερες πρακτικές, αξιοποιώντας την εμπειρία χωρών με σύγχρονες δομές διοίκησης.

Με αφορμή την υπόθεση αυτή και τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα για το γραφείο του Πρωθυπουργού και τον προβλεπόμενο αριθμό προσωπικού σε αυτό, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

- Οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας μετακλητών υπαλλήλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ανέρχονταν σε 105. Αυτές αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 20, προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες.

- Από το σύνολο των θέσεων αυτών, μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί μόνον οι 72, εκ των οποίων, οι 45 είναι αποσπασμένοι και οι 27 μετακλητοί υπάλληλοι.

Είναι σαφές ότι η προβλεπόμενη στελέχωση των υπηρεσιών του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Ελλάδα είναι ποσοτικά κατά πολύ υποδεέστερη από αυτή που ισχύει σε άλλες χώρες με παρόμοιο μέγεθος και επίπεδο ανάπτυξης.

Τέλος, σχετικά με την περίπτωση της ανάθεσης καθηκόντων συμβούλου του Πρωθυπουργού, στον Ιταλό πρώην Υπουργό Οικονομικών, Tommaso Padoa Schioppa, είναι αναγκαίο να σημειωθεί ότι, ο κ. Schioppa, σε αντίθεση με όσα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από ΜΜΕ, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου.

Όλα έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται «στο φως της ημέρας» και είναι πάντα συνεπή με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών που υποστηρίζουν το γραφείο του και την αποτελεσματική λειτουργία της Κυβέρνησης.

Οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια"
.
Περισσότερα...

Ζωή και κότα..

Τι να σχολιάσουμε.. Η φωτογραφία μιλάει απο μόνη της.. Καραμανλής, ταβέρνα, μπριζόλες, κοκορέτσια, μπυρες και έχει ο Θεός.. Στο στοιχείο του!! Αυτή ήταν και είναι η ζωή του Καραμανλή.. Ρέκλα και αραλίκι..
Περισσότερα...

Έρχονται...

Ξεκινούν σιγά-σιγά την πρεμιέρα τους οι μεσημεριανές εκπομπές.. Από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 12:30, η Σταματίνα Τσιμτσιλή έρχεται με το "Πολύ μπλα μπλα" στο ALTER.. Μια χαρά είχαμε ηρεμήσει απο τις.. σαχλές μεσημεριανές εκπομπές.. Ποιος αντέχει ακόμα ένα χειμώνα τις Μανωλίδου, Λαμπίρη, Τσιμτσιλή, Στεφανίδου, Μενεγάκη κ.α;;; Γερά νεύρα παιδιά και αρκετή υπομονή να έχουμε!!
Περισσότερα...

Εντυπωσιακή κατεδάφιση..

Ξεκίνησαν το "λίφτινγκ" οι Βραζιλιάνοι, προκειμένου να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Δείτε την κατεδάφιση του σταδίου Fonte Nova που έγινε χθες. 700 κιλά εκρηκτικών ήταν αρκετά..Το νέο γήπεδο θα στοιχίσει 330 εκατ. δολλάρια.. Βίντεο

Περισσότερα...

Τα Ε στην διατροφή μας..

Οι περισσότερες συσκευασμένες τροφές περιέχουν πρόσθετα, τα οποία αναγράφονται στη συσκευασία είτε με τον κωδικό Ε και έναν αριθμό είτε με την εγκεκριμένη ονομασία τους. Πολυφωσφορικά άλατα του νατρίου. Δισόξινο πυροφωσφορικό νάτριο. Γλουταμινικό μονονάτριο. Ασκορβικό νάτριο. Νιτρώδες νάτριο. Κιτρικό οξύ. Ανθρακικό κάλιο. Λεκιθίνη σόγιας. Δεξτρόζη. Ριβοφλαβίνη. Εδώδιμες ίνες. Πολυαλκοόλες. Ορισμένα από αυτά έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για βλάβες στην.. υγεία που μπορεί να ποικίλλουν από μια απλή αλλεργία μέχρι και καρκινογενέσεις.

Κωδικοί που μας είναι άγνωστοι
Οταν βλέπουμε μια σειρά κωδικών E σε έναν κατάλογο συστατικών, ξέρουμε ότι αντιπροσωπεύουν τις πρόσθετες ουσίες. Και έτσι υποθέτουμε ότι είναι ανθυγιεινά, ενδεχομένως επιβλαβή, καταστροφικά ή δημιουργίες Frankenstein των ασπροντυμένων τεχνικών των εργαστηρίων. Αλλά πόσοι από εμάς ξέρουν πραγματικά τι σημαίνουν τα ονόματα, παραδείγματος χάριν, E941, E948 και E290; Είναι κάτι σαν τον αέρα που αναπνέουμε. Τα παραπάνω πρόσθετα είναι αντίστοιχα άζωτο, οξυγόνο, και διοξείδιο του άνθρακα. E300; Αυτή είναι το L ασκορβικό οξύ, φυσικό αντιοξειδωτικό ή αλλιώς βιταμίνη C.

Ο Stefan Gates είναι συγγραφέας βιβλίων διατροφής και παρουσιαστής της τηλεόρασης που έχει γράψει γύρω από τα πιο τρομερά συστατικά των τροφίμων στη Βρετανία. «Η ιδέα των αριθμών και των πρόσθετων ουσιών Ε ήταν πάντα αποκρουστική για εμένα. Χρησιμοποιούσα πάντα συνηθισμένες απλοϊκές δηλώσεις που είχαν απήχηση στους ανθρώπους, όπως ότι οι πρόσθετες ουσίες είναι κακές και θα κάνουν τα παιδιά σας να αναρριχούνται στους τοίχους» λέει ο Gates. Αρχισε να αλλάζει σκέψη όταν διάβασε ένα άρθρο του 1999 από τον Αμερικανό συγγραφέα Jeffrey Steingarten. Τότε εξέτασε μία από όλες τις συκοφαντημένες πρόσθετες ουσίες, E621 ή monosodium glutamate (MSG). Πρόκειται για αρωματική ουσία, που χρησιμοποιείται ευρέως στο μαγείρεμα σε μέρη της Ασίας και έχει κατηγορηθεί για ποικίλα δεινά αλλά ο Steingarten αναρωτιέται «εάν το MSG είναι κακό για εμάς, γιατί κανένας στην Κίνα δεν έχει παρουσιάσει πονοκέφαλο εξαιτίας του;».

Ο Gates άρχισε να αναρωτιέται για όλες τις άλλες πρόσθετες ουσίες. «Συνειδητοποίησα ότι ένα μεγάλο μέρος αυτού που πιστεύουμε είναι ψευδο-επιστήμη που δημιουργήθηκε από ανθρώπους σαν και μένα που αρέσκονται να πληροφορούνται καθισμένοι στους καναπέδες του και βλέποντας TV».

Τι είναι τα πρόσθετα;
Με τον όρο προσθετικά τροφίμων ή πρόσθετα τροφίμων χαρακτηρίζονται γενικά διάφορες ουσίες που προστίθενται στις τροφές, συνηθέστερα έτοιμες για κατανάλωση, καθώς και σε ποτά - αναψυκτικά που χρησιμοποιούνται ως χρωστικές, συντηρητικές, αντιοξειδωτικές, ακόμα και εμπορικές, όπως οι ενισχυτικές γεύσης. Πολλά τυποποιημένα σνακ, ζαχαρώδη, γλυκίσματα και αναψυκτικά που κυκλοφορούν σήμερα στο εμπόριο περιέχουν μεγάλο αριθμό τέτοιων ουσιών, γνωστών και ως ουσίες Ε όπως συστηματοποιήθηκαν διεθνώς.

«Τα πρόσθετα Ε, πέραν του ότι είναι αυτά που προσδίδουν στα τρόφιμα την ιδιαίτερη μορφή τους είτε πρόκειται για το χρώμα είτε για την υφή ή τη γεύση του, χρησιμοποιούνται και για να αποτρέψουν την αλλοίωση του προϊόντος».

Δεν είναι όμως όλα τα πρόσθετα τεχνητά. Υπάρχουν και φυσικά, τα οποία μάλιστα χρησιμοποιούμε τακτικά στην κουζίνα μας. Οπως η σόδα, στην οποία αντιστοιχεί η κωδική ονομασία Ε500.

«Υπάρχουν συντηρητικά, που κρίνονται απαραίτητα για την αναστολή της ανάπτυξης παθογόνων μικροβίων στα τρόφιμα και είναι ασφαλή για τη δημόσια υγεία» σημειώνει και ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ΜSc Αβραάμ Κάζης. «Ομως, η αλήθεια είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός συντηρητικών έχει κατηγορηθεί για διάφορες βλάβες της υγείας, όπως υπερκινητικότητα, αλλεργίες, άσθμα, ερυθήματα, κεφαλαλγίες, ιλίγγους, ναυτία και πεπτικές διαταραχές».

Τα πρόσθετα τροφίμων που είναι υγιεινά είναι οι βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που έχουν προστεθεί στα ψημένα δημητριακά, γιαούρτι και γάλα. Υπάρχει και μία κατηγορία χρωστικών η οποία χρησιμοποιείται κυρίως στην επικάλυψη σκληρών τυριών και στο περίβλημα των αλλαντικών.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Κατανάλωση με... μέτρο!
Σε γενικές γραμμές οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγεται η υπερκατανάλωση βιομηχανοποιημένων τροφίμων, όπως είναι τα μπισκότα, οι καραμέλες, τα παγωτά, οι έτοιμες σάλτσες κ.ά., καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε συντηρητικά και πρόσθετα τροφίμων, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία. Η σύσταση αυτή αφορά πολύ περισσότερο τα παιδιά.

Βιταμίνες και παρενέργειες
Η κατάχρηση βιταμινών δεν είναι απαλλαγμένη από κινδύνους, όπως ακριβώς γίνεται και με τα φάρμακα. Γιατί, εφόσον έχουν καλυφθεί οι ανάγκες του οργανισμού, η επιπλέον ποσότητα βιταμινών οδηγεί σε απρόβλεπτες και δυσάρεστες παρενέργειες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις λιποδιαλυτές βιταμίνες που έχουν την τάση να συσσωρεύονται στους ιστούς. Εμφανίζεται τότε η λεγόμενη υπερβιταμίνωση, με συμπτώματα όπως πονοκέφαλοι, ηπατικές βλάβες, παραμόρφωση των οστών, μυαλγίες κ.ά. Ιδιαίτερα η λήψη φαρμακευτικών βιταμινούχων σκευασμάτων πρέπει να συμβαδίζει με τις πραγματικές ανάγκες του οργανισμού (π.χ. όταν κάποια πάθηση έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη συγκεκριμένων βιταμινών) και να είναι χρονικά περιορισμένη. Ο κίνδυνος δυσάρεστων επιπτώσεων από την υπερβολική πρόσληψη βιταμινών είναι μεγαλύτερος από την υποτιθέμενη τις περισσότερες φορές έλλειψή τους, ιδιαίτερα όταν η διατροφή είναι ποικίλη και ισορροπημένη. Η υπερβολική πρόσληψη ορισμένων βιταμινών ή μετάλλων μπορεί να οδηγήσει σε τοξικότητα και γι' αυτόν τον λόγο αναμένονται να δημοσιευθούν νέα και πιο ασφαλή ανώτατα επίπεδα πρόληψης για κάθε συστατικό.

Υπάρχουν αρκετές παρενέργειες που σχετίζονται με τις υπερβολικές δόσεις κάποιων συμπληρωμάτων. Για παράδειγμα, υπερβολικές λήψεις βιταμίνης Α μπορούν να προκαλέσουν ηπατική και οστική βλάβη, αλωπεκία, διπλωπία, εμετούς και πονοκεφάλους. Μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε τερατογένεση στο έμβρυο κατά την εγκυμοσύνη. Οι γυναίκες που είναι ή πρόκειται να κυοφορήσουν συνιστάται να παίρνουν συμπλήρωμα βιταμίνης Α μόνο σε ειδικό σκεύασμα για εγκυμοσύνη.

Επίσης, υπερβολικές δόσεις βιταμίνης Β6 μπορεί να προκαλέσουν νευρολογικά συμπτώματα. Αυτά τα συμπτώματα είναι αντιστρέψιμα όταν διακοπεί η λήψη του συμπληρώματος.

ΟΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ... ΤΡΟΦΕΣ!
Πολλές βιομηχανίες τροφίμων προσφέρουν χυμούς φρούτων, αναψυκτικά, μούσλι, γιαούρτια, καραμέλες και άλλες τροφές εμπλουτισμένες τεχνητά με επιπλέον βιταμίνες και για τον λόγο αυτό ιδιαίτερα ελκυστικές. Η κατανάλωσή τους δεν εμφανίζει κάποιο ιδιαίτερο κίνδυνο. Πίσω όμως από μια πλούσια βιταμινούχα πρόσοψη κρύβονται συχνά τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και λίπη. Θα πρέπει λοιπόν κατά την αγορά μαζί με την περιεκτικότητα των τροφών αυτών σε βιταμίνες να εξετάζεται και η περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη, λίπη ή άλλες πρόσθετες ουσίες.

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΟΛΟ ΓΛΥΚΑ
Μούρα, βατόμουρα, φράουλες και μύρτιλα: περιέχουν πολυφαινόλη, η οποία φημίζεται για την αντιοξειδωτική δράση της. Μια χούφτα φράουλες έχει τρεις φορές περισσότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών από ένα πορτοκάλι, ενώ παράλληλα περιέχει την αναγκαία ποσότητα βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός καθημερινά για να αναπαράγει το κολλαγόνο. Τα καρότα περιέχουν μεγάλη ποσότητα Β-καροτίνης την οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α, ουσία-κλειδί για την ξηρή επιδερμίδα.
Περισσότερα...

Η ΑΕΚ θα διεκδικήσει..

..ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Η ΑΕΚ μετά την ήττα απο την Κέρκυρα, σκέφτεται να υποβάλλει ένσταση με αφορμή την συμμετοχή του Τάσου Βενέτη, προκειμένου να κερδίσει στα χαρτιά τον αγώνα που έχασε στο γήπεδο.

Οι κιτρινόμαυροι υποστηρίζουν ότι ο παίχτης της Κέρκυρας, είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα στον φιλικό αγώνα με τον Παναιτωλικό, με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα να παίξει... Ωστόσο η αποβολή του Βενέτη δεν γράφτηκε στο.. φύλλο αγώνος του φιλικού, με την συναίνεση του Παναιτωλικού. Στην ΑΕΚ σκέφτονται να προσκομίσουν το βίντεο του αγώνα, που φέρονται να έχουν στην κατοχή τους.
Περισσότερα...

Δεν θα προσληφθεί τελικά..

.. ο 25χρονος δικηγόρος μετά την αποκάλυψη του "Πρώτου Θέματος".. Έπειτα απο τον σάλο που προκλήθηκε αναγκάζεται το κυβερνητικό επιτελείο να μην προχωρήσει στην πρόσληψη του νεαρού Άγγελου Χασαπόπουλου.. Ο ίδιος σύμφωνα με τις πληροφορίες που ακούστηκαν στο Ράδιο Θέμα 9.89 και στην.. εκπομπή του Μάνου Κακλαμάνου, έμαθε για την πρόσληψη του απο το "Πρώτο Θέμα"..
Περισσότερα...

Το ξεπουλημα της Ελλαδας αρχισε!

Στην αξιοποίηση μεγάλων ακινήτων του Δημοσίου προχωρεί η Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το υπουργείο Οικονομικών και η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου εξετάζουν την παραχώρηση έως και για 50 έτη μεγάλων ακινήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες. Μάλιστα, εντός του φθινοπώρου θα αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι και θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή του εργοταξίου της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου στο Αντίρριο και του χιονοδρομικού κέντρου του Καϊμακτσαλάν.

Σύμφωνα με πηγές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου η προκήρυξη του διαγωνισμού για το ακίνητο του Ρίου - Αντιρρίου είναι έτοιμη σε όλες της τις λεπτομέρειες και εκτός απροόπτου θα κυκλοφορήσει εντός του Νοεμβρίου. Η αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου έχει και τη.. θερμή υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Ήδη για το συγκεκριμένο ακίνητο υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και στους δυνάμει επενδυτές συγκαταλέγεται και η κοινοπραξία Γέφυρα που έχει κατασκευάσει και εκμεταλλεύεται ήδη τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου. Οι μέτοχοι της κοινοπραξίας είναι ο γαλλικός κατασκευαστικός όμιλος (από τους μεγαλύτερους του κόσμου) Vinci (57%), η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία Ακτωρ (22%) και οι επίσης ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες J&Ρ- Αβαξ (12%) και Αθηνά.

Ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση του φιλέτου αυτού έχει ήδη εκδηλώσει και η Qatar Ηolding, η οποία έχει προγραμματίσει και επενδύσεις στην ενέργεια στο λιμάνι του Αστακού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αραβική εταιρεία Qatar Ηolding μαζί με άλλους ξένους επενδυτές ζήτησαν από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στοιχεία για τη διαθέσιμη προς αξιοποίηση ακίνητη περιουσία δίπλα τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης».

Πριν από λίγο καιρό μάλιστα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δορυφορικών απεικονίσεων και των τοπογραφικών της περιοχής για λογαριασμό των Αράβων. Η επένδυση στο Αντίρριο προβλέπεται να δημιουργήσει περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας σύμφωνα με φορείς της περιοχής. Τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο επενδυτών από το Κατάρ αναμένεται να φτάσει στο Αντίρριο και θα επισκεφθεί τους πρώην εργοταξιακούς χώρους της Γέφυρας αλλά και περιοχή κοντά στο Μεσολόγγι 300 στρεμμάτων που ενδείκνυται για βιομηχανική αξιοποίηση.

Εξάλλου ανάμεσα στους ενδιαφερομένους για την εκμετάλλευση ακινήτων- φιλέτων του Ελληνικού Δημοσίου φέρεται να είναι και ο μεγαλύτερος αιγυπτιακός επιχειρηματικός όμιλος της Αιγύπτου, η Οrascom που ελέγχεται από την οικογένεια Σαουίρις.

Στα σχέδια της ΚΕΔ, που βεβαίως θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με όποιον αναλάβει την 50ετή εκμετάλλευση της έκτασης, περιλαμβάνεται η κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων, η κατασκευή μίας από τις μεγαλύτερες μαρίνες της περιοχής, η κατασκευή εμπορικών κέντρων και χώρων ψυχαγωγίας και εστίασης.

Ιδιαίτερα φιλόδοξα είναι τα σχέδια της ΚΕΔ για το δεύτερο από τα ωριμότερα ακίνητα- φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου που είναι το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν και η περιβάλλουσα αυτό περιοχή, συνολικής έκτασης 16.900 στρεμμάτων. Η περιοχή διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία τουριστικών υποδομών οι οποίες θα προσελκύουν τουρίστες με γερά πορτοφόλια από όλον τον κόσμο και μάλιστα καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το χιονοδρομικό κέντρο είναι το ψηλότερο της Ελλάδας και η διάρκεια παραμονής του χιονιού είναι μεγάλη ενώ δίπλα βρίσκεται η λίμνη Βεγορίτιδα στην οποία σχεδιάζεται να δημιουργηθούν ναυταθλητικές εγκαταστάσεις. Στην περιοχή σχεδιάζεται ακόμη η δημιουργία πίστας 1.000 μέτρων στην οποία θα μπορούν να προσγειώνονται ελαφρά αεροσκάφη μεταφέροντας τουρίστες από περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Newsroom ΔΟΛ
e-protasi.com
Περισσότερα...