Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Πάμε σε Εξεταστική για τους Μεσογειακούς;

Η είδηση της αφαίρεσης διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από την Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα τον Βόλο και τη Λάρισα, αποκτά διαστάσεις και προϊδεάζει για πολιτικές εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του....


«Statesmen», χθες στο Κοινοβούλιο, πολλοί ήταν εκείνοι οι βουλευτές, κυρίως από τον χώρο της Αντιπολίτευσης, που έθεταν θέμα διερεύνησης τυχόν ευθυνών για την αρνητική εξέλιξη με τους Μεσογειακούς Αγώνες, θέτοντας ευθέως ζήτημα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, που θα μελετήσει το τι ακριβώς συνέβη.

Οι βουλευτές επεσήμαναν ότι πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που μπορεί να αναλάβει μια χώρα, και το γεγονός ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό αφαίρεσης, από χώρα της Ευρώπης.

Πρόσθεταν μάλιστα ότι εγείρονται ερωτηματικά και ζητήματα, από τη στιγμή που δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά στη μάχη της διεκδίκησης των Αγώνων, καθώς και στη συνέχεια, στην προετοιμασία της Λάρισας και του Βόλου ενόψει του 2013, με προκηρύξεις έργων, και πρόβλεψη θέσεων εργασίας και δημιουργίας νέων εμπορικών αγορών, στις οποίες είχαν βασιστεί οι τοπικές κοινωνίες, ως αντιστάθμισμα στην οικονομική κρίση.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι στην κουβέντα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής συμμετείχαν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συμμερίζονταν τους παραπάνω προβληματισμούς.
enimerwsi.com