Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Google

Αίσθηση αλλά και αναταραχή έχει προκαλέσει στους χρηματιστηριακούς κύκλους της Νέας Υόρκης η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Google, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος του ιντερνετικού κολοσσού Ερικ Σμιντ ανακοίνωσε την....


αποχώρησή του από την θέση.

Η παραίτηση έχει ισχύ από τις 4 Απριλίου, ωστόσο ήδη προκαλεί αναταράξεις. Διάδοχός του στην θέση θα είναι ο Λάρι Πέιτζ, ένας εκ των συνιδρυτών της εταιρείας, ενώ ο ίδιος ο Σμιντ θα παραμείνει στην εταιρία διατηρώντας την θέση του προέδρου, έχοντας δηλαδή πλέον περισσότερο συμβουλευτικό παρά ουσιαστικό ρόλο.

Αν και κανείς δεν αμφισβητεί τον σημαντικό ρόλο του Σμιντ στην αναπτυξιακή πορεία της google, αρκετά στελέχη στην Wall Street και την Silicon Valley εκτιμούν ότι η κίνηση υποκινείται από την υστέρηση που παρουσιάζει η εταιρεία στην κοινωνική δικτύωση, ειδικά σε σχέση με το Facebook.

Πάντως, για να προλάβει ενδεχόμενη χρηματιστηριακή καθίζηση, η Google φρόντισε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος να μην μπορεί για διάστημα τεσσάρων ετών να ρευστοποιήσει τις μετοχές αξίας 100.000.000 δολαρίων. Η ρήτρα αυτή μπήκε στο συμβόλαιό του ώστε να κατευναστούν οι ανησυχίες ξένων επενδυτών, που φοβόντουσαν κατάρρευση με την αποχώρησή του.

Ο 55χρονος Σμιντ γνωστοποίησε στο προσωπικό της εταιρείας μέσω ενός απλού post στο επίσημο blog της Google ότι παραιτείται από την θέση του. Θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, ενώ αμερικανικά δημοσιεύματα τον θέλουν να κάνει τηλεοπτική καριέρα αναλαμβάνοντας εκπομπή talk show στο CNN.
Star.gr