Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ιρλανδία: Ο Κόουεν αποδέχθηκε την ήττα του κόμματός του

Ο Ιρλανδός απερχόμενος πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν «αναγνώρισε» σήμερα τη βαριά εκλογική ήττα του κόμματός του, του Fianna Fail, στις βουλευτικές εκλογές της Παρασκευής, τις οποίες κέρδισε το αντιπολιτευόμενο Fine Gael, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση κατά...



την έξοδο από τα εκλογικά τμήματα. «Ως δημοκράτες, αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα» των εκλογών, δήλωσε ο Μπράιαν Κόουεν, μιλώντας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTE.

«Το αναγνωρίζουμε» πρόσθεσε. «Είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για το κόμμα», παραδέχθηκε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, πρώτο θύμα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

Το Φιόνα Φέιλ υπέστη συντριπτική ήττα στις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση κατά την έξοδο από τα εκλογικά τμήματα που μετέδωσε σήμερα το πρωί το RTE.

Ο κεντρώος σχηματισμός λαμβάνει μόνο το 15,1% των ψήφων, το χειρότερο ποσοστό στην ιστορία του, και αναμένεται να δει τον αριθμό των βουλευτών του να μειώνεται κατά το ένα τρίτο και πλέον.

Το κόμμα που βρισκόταν στην εξουσία εδώ και 14 χρόνια πληρώνει το κόστος μιας ψηφοφορίας με τη μορφή διεξόδου από την κρίση και της υποστήριξής του σε ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης του νησιού που υπογράφτηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έναντι του ποσού των 85 δισεκατομμυρίων ευρώ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ