Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Νομιμοποιούν τον τζόγο περιορίζοντας την ψυχαγωγία

Στις 17/3/2011 κατατέθηκε στη βουλή το σχέδιο ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων που καταστρέφει τα internet cafe ως παράπλευρες απώλειες της ρύθμισης μιας αγοράς που λειτουργεί παράνομα εδώ και πολύ καιρό. Στην Ελλάδα είμαστε περίπου 1000 καταστήματα internet cafe, τα οποία στην πλειονότητά τους ανήκουν σε 2-3 νέους επιχειρηματίες το καθένα, απασχολούν...


4-5 άτομα προσωπικό και έχουν κύκλο εργασιών περίπου 100.000 ευρώ ανά έτος. Υπάρχει λοιπόν ένας δυναμικός κλάδος 5.000 περίπου εργαζόμενων με ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ ο οποίος εξοστρακίζεται από την αγορά! Ο τζίρος μας προέρχεται κατά 80% από τη διενέργεια ψυχαγωγικών παιχνιδιών (προσοχή, ΟΧΙ τυχερών!). Το κατατεθειμένο νομοσχέδιο όχι μόνον αγνοεί παντελώς την ύπαρξη και τη δραστηριότητά μας, αλλά απαγορεύει τη διενέργεια ψυχαγωγικών παιχνιδιών στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ενώ τα επιτρέπει οπουδήποτε αλλού!

Πιο συγκεκριμένα το άρθρο 38 §1 του νομοσχεδίου γράφει ρητά ότι δεν καταργούνται τα άρθρα 3 και 7 του Ν. 3037/2002. Το άρθρο 3 του Ν. 3037/2002 επί λέξει αναφέρει ότι:

«Άρθρο 3


Επιχειρήσεις προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου Δεν εμπίπτει στην απαγόρευση που ορίζεται στο άρθρο 2 η εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών σε καταστήματα που λειτουργούν ως επιχειρήσεις προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου. Η διενέργεια, όμως, παιγνίου με τους υπολογιστές αυτούς, ανεξάρτητα από τον τρόπο διενέργειάς του, απαγορεύεται».

Υπενθυμίζουμε την καταδικαστική απόφαση της 26ης Οκτωβρίου 2006 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (C-65/05), ότι η απαγόρευση παιγνιδιών ψυχαγωγίας σε internet cafe, όπως προέβλεπε ο Ν. 3037/2002, δεν είναι συμβατή με την κοινοτική νομοθεσία. Οι ηλικίες των πελατών μας είναι πρωτίστως 15–35 ετών. Τα καταστήματα μας είναι φωτεινά, ενώ όταν στέκεσαι από έξω μπορείς να δεις τον εσωτερικό χώρο και τους νεαρούς πελάτες. Τα internet cafe είναι σημεία συνάντησης και διασκέδασης νέων, δεν έχουν καμία σχέση με παράνομες δραστηριότητες που διεξάγονται πίσω από σκοτεινά τζάμια και κουρτίνες!

Με ποιά λογική το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή ενώ επιτρέπει την λειτουργία των παλιών «ουφάδικων» απαγορεύει τη διεξαγωγή ψυχαγωγικών παιχνιδιών από τα internet cafe; Για ποιο λόγο εφόσον θεωρούμε νόμιμα τα ψυχαγωγικά παιχνίδια να μην τα επιτρέπουμε και στα internet cafe με τους ίδιους όρους που θα τα επιτρέπουμε και στα άλλα καταστήματα; Πραγματικά αδυνατούμε να καταλάβουμε τη συγκεκριμένη πολιτική απόφαση, η οποία θα αποστερήσει έσοδα από το Ελληνικό κράτος σε μια κρίσιμη στιγμή και θα οδηγήσει έναν ολόκληρο κλάδο στην καταστροφή.

Ως ιδιοκτήτες καταστημάτων έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας και στην αρμόδια Ευρωπαϊκή επιτροπή και σας επισυνάπτουμε την επιστολή που αποστείλαμε. Επειδή πιστεύουμε ότι είστε εναντίων τέτοιων κατάφορων αδικιών ελπίζουμε ότι θα δώσετε τη δέουσα προσοχή στην υπό κρίση αδικία και θα δημοσιοποιήσετε το πρόβλημά μας.

Τέλος, σας επισυνάπτουμε ένα πίνακα (εδώ) με τα σημεία του νομοσχεδίου που μας δημιουργούν πρόβλημα και τις λύσεις που προτείνουμε.
αναγνωστης