Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Εξαγγελίες για τη στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού

Προτεραιότητα για το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αποτελεί η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, που διανύει δύσκολη περίοδο, σύμφωνα με τους φορείς του. Έτσι, σε πρώτο πλάνο τίθεται η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού για το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, σύμφωνα με...


δηλώσεις της νέας γενικής γραμματέας του ΥΠΠΟΤ, Κωνσταντίνα Μπέη, στο πλαίσιο συνέντευξής της στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), με αφορμή το πρώτο διεθνές συνέδριο «Posidonia Sea Tourism».

Όπως είπε η κα Μπέη, σε αυτή τη φάση δρομολογείται η σύνταξη ενός «Master Plan» για τον θαλάσσιο τουρισμό και προς την κατεύθυνση αυτή η γενική γραμματέας τόνισε ότι αυτή την περίοδο εξετάζονται ενδελεχώς οι μελέτες που έχουν γίνει και στο παρελθόν από το υπουργείο, προκειμένου να υπάρχει σαφής και ολοκληρωμένη εικόνα για το μέτωπο του θαλάσσιου τουρισμού. Εστιάζοντας σε εξειδικευμένες δράσεις, η κα Μπέη υπογράμμισε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για τη στήριξη των ιστιοπλοϊκών σκαφών αλλά και την ανάδειξη των μαρίνων.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιώργος Βερνίκος, εξήρε τον ρόλο του θαλάσσιου τουρισμού και στάθηκε στη συνεισφορά του στα έσοδα της χώρας. Παράλληλα, ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο να στηρίξει τον κλάδο των επαγγελματικών σκαφών και στο νέο νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό να πνέει αναπτυξιακός άνεμος. Για τη νέα χρονιά, ο κ. Βερνίκος τόνισε ότι ο κλάδος των ιστιοπλοϊκών σκαφών κινείται φέτος με θετικό πρόσημο, ύστερα από μια κάκιστη χρονιά που συνοδεύτηκε από απολύσεις ναυτικών, παροπλισμούς σκαφών κ.λπ..

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Αντώνης Στελιάτος, σημείωσε ότι ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού βρίσκεται και φέτος στην «εντατική» και έκανε λόγο για εχθρική στάση των επαγγελματιών, από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Στις εκτιμήσεις του για τη νέα χρονιά δήλωσε ότι και φέτος η κατάσταση κινείται στα περσινά αρνητικά επίπεδα.