Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ένταση και συλλήψεις σε προεκλογική συγκέντρωση στη Τουρκία

Ένας άνδρας πέθανε σήμερα από καρδιακή προσβολή και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια επεισοδίων στο περιθώριο προεκλογικής συγκέντρωσης στην οποία μίλησε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Ένας συνταξιούχος...


δάσκαλος υπέστη καρδιακή προσβολή όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού για να διαλύσει μεγάλη συγκέντρωση διαδηλωτών κατά την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην πόλη Χοπά, στη Μαύρη Θάλασσα, γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Μιλιέτ.

Μετά την εκλογική συνάντηση οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες στην αυτοκινητοπομπή του τούρκου πρωθυπουργού ενώ οι αστυνομικοί πυροβολούσαν στον αέρα για εκφοβισμό των διαδηλωτών, μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από την σκεπή οχήματος όπου είχε ανέβει για να έχει καλύτερη ορατότητα της διαδήλωσης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, η αστυνομία προχώρησε σε πολλές συλλήψεις διαδηλωτών. Με βάση όλες τις σφυγμομετρήσεις ο κ. Ερντογάν και το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είναι το μεγάλο φαβορί στις προσεχείς εκλογές της 12ης Ιουνίου.