Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Την Πέμπτη η κατάθεση Τσοχατζόπουλου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, με την κατάθεση του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Πέμπτης. Σήμερα κατέθεσαν στην Προανακριτική...


ο επιχειρηματίας Μιχάλης Φιλιππίδης και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επί υπουργίας του κ. Τσοχατζόπουλου, Σωτήρης Εμμανουήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος, σημειώνεται ότι, αναφέρεται στην ελληνική δικογραφία ως «επιχειρηματίας φάντασμα», ενώ στη γερμανική δικογραφία ως μέλος της «ομάδας Α» που ελάμβανε και διαχειριζόταν παράνομες πληρωμές, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο κ. Φιλιππίδης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, υποστήριξε ότι ο παιδικός του φίλος από τη Βηρυτό, επιχειρηματίας κ. Δεμερτζιάν, που το όνομα του εμπλέκεται στη γερμανική δικαιοσύνη ως μέλος και αυτός της «ομάδας Α», του ζήτησε να του συστήσει τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο καθώς οι Γερμανοί ήθελαν να κάνουν μια μεγάλη δουλειά.

Η συνάντηση, όπως φέρεται να είπε ο κ. Φιλιππίδης, έγινε στο Παρίσι με τη συμμετοχή και Γερμανών. Εκεί ο κ. Αβατάγγελος απαίτησε να έχει 6,5% ποσοστό για τη δουλειά με τους Γερμανούς. «Γίνατε και άλλες 3-4 ακόμα συναντήσεις για το καθορισμό του ποσοστού του κ. Αβατάγγελου», φέρεται να είπε ο κ. Φιλιππίδης, διαψεύδοντας ότι πήρε ο ίδιος λεφτά, γιατί, όπως υποστήριξε, του είχαν κάνει γνωριμίες στη Σαουδική Αραβία και πήρε μεγάλες δουλειές εκεί.

Πηγές της πλειοψηφίας της Επιτροπής, εξάλλου, ανέφεραν ότι «από την έρευνα που κάνει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, παράλληλα με την Προανακριτική και που σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, οδηγούν σε σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής για τον κ. Τσοχατζόπουλο». Υποστήριζαν συγκεκριμένα ότι «προχώρησε τόσο πολύ η έρευνα και έχει αποκαλύψει όλο τον κύκλο του «μαύρου χρήματος» με τη διαδρομή Αθήνα - Έσσεν - Ζυρίχη -Λευκωσία - Αθήνα».

Ταυτόχρονα οι ίδιες πηγές έκαναν γνωστό ότι το όνομα «Κύρος» -στο οποίο, όπως είχε αναφέρει σε κατάθεσή του στη γερμανική δικαιοσύνη ο εφοπλιστής Μιχάλης Μαντανός είχαν κατατεθεί χρήματα, μέσω της Morgan Stanley, από την «Ferrostaal"- «αποδείχτηκε ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο και σχετίζεται με «οφ σορ» εταιρία που εδρεύει στον Παναμά».