Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Χιλιάδες διαδήλωσαν στην Πολωνία κατά της κυβέρνησης

Χιλιάδες Πολωνοί διαδήλωσαν σήμερα στη Βαρσοβία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συνδικάτου τους, διαμαρτυρόμενοι για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τουσκ. Από αύριο η Πολωνία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι...



διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πιλσούντσκι στο κέντρο της πόλης, παρακολούθησαν μία συναυλία προτού κατευθυνθούν προς την έδρα του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης.

Πάνω από τους διαδηλωτές πετούσε ένα μεγάλο μπαλόνι στο οποίο είχαν γράψει το σύνθημα "Εσείς κάνετε πολιτική, εμείς ζούμε στη μιζέρια". Ο κόσμος φώναζε "ξέρουμε ότι λέτε ψέματα", απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

"Το συνδικάτο μας ζητεί κυρίως την αύξηση του κατώτερου μισθού (που αυτή τη στιγμή είναι 350 ευρώ), την προσωρινή μείωση του φόρου στα καύσιμα και τη διευρυμένη πρόσβαση στην κοινωνική πρόνοια", δήλωσε στον Τύπο ο πρόεδρος της Αλληλεγγύης Πιοτρ Ντούντα.
Το συνδικάτο Αλληλεγγύη θέλει επίσης να επιστήσει την προσοχή στο υψηλό ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στην Πολωνία και το οποίο ξεπερνά το 12% του ενεργού πληθυσμού.

"Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να δείξουμε στην κυβέρνηση, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, ότι η Πολωνία είναι μία χώρα με προβλήματα κοινωνικής ανισότητας, υψηλές τιμές, χαμηλούς μισθούς και μεγάλη ανεργία στους νέους", αναφέρει το συνδικάτο στον ιστότοπό του.
fimotro