Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τέλος στα ''τεστ παρθενίας'' στην Αίγυπτο

Με ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία γνωστοποιεί ότι ο στρατός της Αιγύπτου δεσμεύτηκε να σταματήσει τα ''τεστ παρθενίας'' στις γυναίκες που συλλαμβάνει. Ποια η αιτιολόγηση από τον επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών...



Ο αιγυπτιακός στρατός δεσμεύτηκε να μην πραγματοποιεί πλέον "τεστ παρθενίας" στις γυναίκες που συλλαμβάνονται, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία.
"Ο επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών δεσμεύτηκε προς τη Διεθνή Αμνηστία ότι ο στρατός δεν θα κάνει πλέον τεστ παρθενίας, αφού αιτιολόγησε τη χρήση τους", σημειώνει η Αμνηστία σε ανακοίνωσή της.
Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Κυριακή ότι το θέμα αυτό έθιξε ο γενικός γραμματέας της, Σαλίλ Σέτι, σε συνάντηση που είχε στο Κάιρο με τον επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, στρατηγό Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι.
Η Αμνηστία καταδίκασε τα τεστ αυτά που έγιναν σε διαδηλώτριες που συνελήφθησαν από το στρατό μετά τη διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου στις 9 Μαρτίου, στηριζόμενη σε μαρτυρίες γυναικών που εξαναγκάστηκαν να υποβληθούν σε αυτά.
Σύμφωνα με την οργάνωση, ο αξιωματικός αναγνώρισε ότι έγιναν τεστ παρθενίας, τα οποία δικαιολόγησε λέγοντας ότι έγιναν "για να προστατευθεί ο στρατός από πιθανές κατηγορίες για βιασμό".

thraki-devil