Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

"Δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις"

Αποφασιστικό μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητες τις προκλήσεις της έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης. Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της....




ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την εξωτερική και αμυντική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Μπεγλίτης τόνισε ότι «παρακολουθούμε πολύ στενά με την αναγκαία ψυχραιμία και την αναγκαία αποφασιστικότητα τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, τις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Αλλά στέλνουμε και τα ανάλογα αποφασιστικά μηνύματα ότι δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις».

Επανέλαβε ότι δεν στρεφόμαστε κατά της Τουρκίας, θέλουμε την ανάπτυξη των σχέσεών μας και θέλουμε την επίλυση των προβλημάτων με τη γείτονα, αλλά αυτό θα γίνει με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και όχι με τις μονομερείς αντιλήψεις της για τις σχέσεις με την Ελλάδα.

«Δεν είπαμε ποτέ ότι ακολουθούμε στρατηγική περικύκλωσης. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην εμπέδωση της σταθερότητας, της ειρήνης, της ευημερίας, της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, με ισότιμες σχέσεις με την Τουρκία, με την Κυπριακή Δημοκρατία, με το Ισραήλ, με τις Αραβικές χώρες, με τον παλαιστινιακό λαό κι αύριο με ένα νέο δημοκρατικό παλαιστινιακό κράτος», ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης.