Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Εισαγγελική έρευνα για την δανειοδότηση των δύο μεγαλων κομμάτων

Τις δανειοδοτήσεις των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, θα ερευνήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, με αφορμή δημοσιεύματα για δάνεια που φέρονται να λαμβάνουν τα κόμματα από τράπεζες, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές....




επιχορηγήσεις. Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, είχε ζητήσει για το θέμα, χαρακτηρίζοντάς το "σκάνδαλο" ο βουλευτής της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" Λευτέρης Αυγενάκης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Λ. Αυγενάκης, το 2010 το ΠΑΣΟΚ έλαβε επιχορήγηση ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ και η ΝΔ 15,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, κατ' αναλογία με τα ποσοστά που έλαβαν τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Το πρώτο τρίμηνο του 2011, κατά τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τα κόμματα έλαβαν συνολικά 13.505.000 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία σχεδόν 12.300.000 εκατομμύρια ευρώ ήταν επιχορήγηση και 1.205.000 εκατομμύρια ευρώ ήταν ενίσχυση για ερευνητικούς σκοπούς. Συνολικά, υποστηρίζει ο βουλευτής, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν πάρει από τις τράπεζες ως σήμερα δάνεια ύψους 244,2 εκατ. ευρώ, με μεγαλύτερο οφειλέτη την Ν.Δ που έχει χρέη περίπου 120 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 105 στην Αγροτική Τράπεζα και τα 15 στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής, το ΠΑΣΟΚ χρωστά 114 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 97 εκατομμύρια είναι οφειλές στην Αγροτική Τράπεζα, στην Μarfin Εγνατία 10 εκατομμύρια και στην Τράπεζα Πειραιώς 5 εκατομμύρια.

Σε αυτές τις "προκλητικές χρηματοδοτήσεις", υποστηρίζει ο Λ. Αυγενάκης, ότι προστέθηκε πρόσφατα και η Τράπεζα Αττικής, εγκρίνοντας στα δύο κόμματα δάνεια 3 εκατ. ευρώ.