Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Η Ισπανία θα πάρει και νέα μέτρα λιτότητας

Νέο πακέτο λιτότητας ετοιμάζεται στην Ισπανία το οποίο θα περιλαμβάνει λιτότητα στα έξοδα και αυξήσεις φόρων καθώς ανακοινώθηκε πως το έλλειμμα της χώρας θα φτάσει το 8% έναντι του 6% που αρχικά υπολογιζόταν. Ωστόσο οι αγορές δεν φαίνεται να θορυβήθηκαν ιδιαίτερα καθώς το δημόσιο....




χρέος της Ισπανίας αγγίζει το 66% του ΑΕΠ της, το οποίο είναι σαφώς χαμηλότερο από εκείνο της Ιταλίας ή της Ελλάδας. Ως μεγαλύτερα προβλήματα θεωρούνται η πολύ υψηλή ανεργία που μαστίζει τη χώρα καθώς και η κρίση που δοκιμάζει την αγορά ακινήτων.

«Αντιμετωπίζουμε μια εξαιτερικά δύσκολη και απρόσμενη κατάσταση που μας αναγκάζει να πάρουμε έκτατα και απρόσμενα μέτρα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Ισπανού πρωθυπουργού Σοράγια Σαενζ ντε Σανταμαρία.

Οι μισθοί στο δημόσιο τομέα αναμένεται να παγώσουν ενώ αναμένεται και αύξηση της φορολογίας για τα μεγάλα κλιμάκια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η Ισπανία έχει στόχο να προβεί σε περικοπές ύψους 8.9 δισεκατομμυρίων μέσα στο 2012, παρά τον αρχικό φιλόδοξο στόχο των 16,5 δισεκατομμυρίων.