Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Υπολογιστές που ελέγχονται με μια ματιά

Στη δημιουργία ενός υπολογιστή, που θα μπορεί να ελέγχεται με τα μάτια, προχωρούν επιστήμονες από τη Βρετανία, με στόχο να βοηθήσουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, να χρησιμοποιούν την τεχνολογία προς εξυπηρέτηση και διασκέδασή τους. Σύμφωνα με το BBC, η ομάδα από το De Montfort University στοχεύει στη δημιουργία ενός...




υπέρ-σύγχρονου μηχανήματος, που θα μπορούν να χειρίζονται με τις κινήσεις των ματιών παιδιά που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι, ώστε να εξοικειωθούν με την τεχνολογία και να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια.

"Αυτό θα δώσει μία άλλη έννοια στη νοημοσύνη όσον αφορά στα παιχνίδια. Θα τα ανεβάσει σε άλλο επίπεδο", είπε ο επικεφαλής της ομάδας, Dr Στίβεν Βίκερς, που έχει επιδοθεί τα τελευταία χρόνια σε αυτόν τον σκοπό.

"Τα παιδιά θα μπορούν να 'πατούν' κουμπιά και να κατευθύνουν τις κινήσεις των ηρώων, απλά κοιτάζοντας προς συγκεκριμένα σημεία. Για παράδειγμα, σε μία περίπτωση ενός παιχνιδιού με διαστημόπλοιο, οι παίχτες θα μπορούν να πυροβολούν απλά κοιτάζοντας ένα συγκεκριμένο κουμπί', είπε.

Όταν το μάτι εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο κουμπί στην οθόνη, θα είναι σαν να χρησιμοποίησαν τον κέρσορα για να το πατήσουν, όπως ανέφερε ο Βίκερς.

"Οι χαρακτήρες θα περπατούν, με κατεύθυνση εκεί όπου θα πέφτει το βλέμμα. Θα είναι πιο φυσικό και πιο διασκεδαστικό το παιχνίδι", πρόσθεσε.
BBC