Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Απολύθηκα επειδή κάποτε ήμουν κολ-γκερλ»

Η Μελίσα Πέτρο είναι μία από τις χιλιάδες κοπέλες που, σε κάποια στιγμή της ζωής τους και ενώ αντιμετώπιζαν το φάσμα της ανέχειας, επέλεξε να βγάλει τα προς το ζην ως κολ γκερλ. Αρκετά χρόνια αργότερα, βρήκε δουλειά ως δασκάλα στο Μπρονξ της....





Νέας Υόρκης. Ωστόσο, δεν έκρυψε το «αμαρτωλό» παρελθόν της. Αντιθέτως, μίλησε γι’ αυτό, πιστεύοντας ότι η εμπλοκή της στη βιομηχανία του σεξ ήταν μια πολύ παλιά ιστορία που δεν θα μπορούσε να την επηρεάσει πια. Έκανε λάθος. Λίγο καιρό μετά τη δημοσίευση της ιστορίας της, η Μελίσα απολύθηκε επειδή έδινε το κακό παράδειγμα στους μαθητές της.

Η Μελίσα εξηγεί ότι μπήκε στα γρανάζια της πορνείας σε ηλικία 19 ετών. Ήταν στο Μεξικό, στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής για φοιτητές. Μια ημέρα, διαπίστωσε ότι η πιστωτική της ήταν «στο κόκκινο». Όπως λέει η ίδια, σε συνέντευξή της στον Guardian, «ή θα γδυνόμουν ή θα γύριζα πίσω στις απαίσιες γειτονιές από τις οποίες ήθελα τόσο πολύ να ξεφύγω».

Έτσι, επέλεξε να πάει σε γραφείο συνοδών, παρόλο που ήξερε ακριβώς τι σήμαινε αυτό. «Η ιδέα του να βγάζω λεφτά πουλώντας σεξ δεν μου φαινόταν τότε τόσο αποκρουστική. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω το γιατί».

Πολύ γρήγορα, η Μελίσα ανακάλυψε ότι η δουλειά της έδινε τη δυνατότητα, όχι μόνο να συνεχίσει τις σπουδές της, αλλά και να ζει μια ζωή «χαρισάμενη». Είχε γλυκαθεί από τα λεφτά και δεν την ένοιαζε ούτε η φήμη της ούτε το κοινωνικό στίγμα. Έτσι πέρασαν 9 χρόνια, κατά τα οποία η Μελίσα έκανε «καριέρα» ως στρίπερ και ως συνοδός πολυτελείας.
Η ίδια υποστηρίζει ότι εκμεταλλεύθηκε τη δουλειά για να κάνει «εθνολογική και κοινωνιολογική μελέτη για την πορνεία». Όμως, ήρθε η ώρα να μετανιώσει που διάλεξε τη βιομηχανία του σεξ αντί για μια, κακοπληρωμένη μεν αξιοπρεπή δε, δουλειά σε κάποιο καφέ ή εστιατόριο.

Αφού πήρε master στα παιδαγωγικά, βρήκε δουλειά ως δασκάλα σε δημοτικό σχολείο και, ταυτόχρονα, εργαζόταν εθελοντικά σε καταφύγια για κακοποιημένες γυναίκες. Κάποια στιγμή, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ιστορία της. Όπως ήταν φυσικό, το θέμα πήρε διαστάσεις και οι γονείς των μαθητών της έφριξαν και άρχισαν μια εκστρατεία που κατέληξε στην απόλυσή της.

Η ίδια τώρα προσπαθεί να βρει το δίκιο της. Πρωταγωνιστεί σε καμπάνιες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και λέει ότι τα MME παραφούσκωσαν την υπόθεση και την παρουσίασαν ως «μια ανήθικη βρωμιάρα που θεωρεί ότι η πορνεία είναι η λύση στα οικονομικά προβλήματα των κοριτσιών».

Όμως, όσο κι αν αγωνιστεί, μάλλον θα είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες.