Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Μοίρασαν μυζήθρες στα Ζωνιανά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών κάθε χρόνο παρασκευάζει ένα γιγαντιαίο τυρί για της ανάγκες της Γιορτής Βοσκού & Τυριού που πραγματοποιείται τα τελευταία 4 χρόνια στα Ζωνιανά. Την περασμένη Τρίτη , 27 Μαρτίου , με την....




βοήθεια των τυροκόμων Παρασύρη Μανώλη, Παπαδάκη Δημήτρη και του τυροκόμου της ΕΑΣΜ Στεφανάκη Κώστα παρασκευάστηκε ένα τυρί στο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου που σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας θα προσεγγίσει τον 1 τόνο. Πέρυσι παρασκευάστηκε ένα τυρί βάρους 1054 κιλών για το οποίο αναμένεται απάντηση από την World Record Guinness για το αν θα καταχωρηθεί ως το μεγαλύτερο τυρί του κόσμου που παρασκευάστηκε από πρόβειο γάλα.

Το τυρί αυτό ωριμάζει σε θάλαμο στα Ζωνιανά και θα παρουσιαστεί στην 5 Γιορτή Βοσκου & Τυριού την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου.

Αυτή την φορά παρασκευάστηκαν 200 μυζήθρες που μοιράστηκαν δωρεάν στους τροφίμους του Κ.Α.Π.Η. Περάματος, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου στα συσσίτια του Αγ Κωνσταντίνου & Ελένης της Πόλης Ρεθύμνου, στα συσσίτια της Μικρής Παναγίας του Ρεθύμνου, ενώ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και τον Ερυθρό Σταυρό διανεμήθηκαν 90 μυζήθρες σε άπορες οικογένειας του Ρεθύμνου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών σε ανακοίνωση του ευχαριστεί θερμά τους τυροκόμους Παρασύρη Μανώλη, Παπαδάκη Δημήτρη και Στεφανάκη Κώστα, το Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου, για την παραχώρηση των σύγχρονων εγκαταστάσεων της καθώς και το προσωπικό αυτής που συνέδραμε με πολύ μεράκι στην παρασκευή του τυριού, τους κτηνοτρόφους των Ζωνιανών και τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ζωνιανών για τη δωρεάν παραχώρηση του γάλακτος – όπως πράττουν κάθε χρόνο για τη Γιορτή Βοσκού & Τυριού – την Διεύθυνση του Κ.Α.Π.Η. Περάματος, την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ρεθύμνου, τον Ερυθρό Σταυρό και την Μητρόπολη Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου για την βοήθεια που παρείχαν στην διανομή των μυζηθρών σους ηλικιωμένους και στις άπορες οικογένειες του Ρεθύμνου.