Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Στα ρηχά του 40% ο δικομματισμός!

Στο κενό πέφτουν, ακόμη και στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, οι προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να συσπειρώσουν τις εκλογικές τους βάσεις. Η όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης, τα διλλήματα και οι προειδοποιήσεις-απειλές για το μέλλον της χώρας την επόμενη ημέρα δεν....





έχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Ούτε καν το προεκλογικό κρεσέντο του Σαββατοκύριακου έδειξε να προκαλεί κάποια κινητικότητα.

Οι διακηρυγμένοι στόχοι των δύο κομμάτων δεν προσεγγίζονται ούτε κατ’ ελάχιστον. Η αυτοδυναμία για τη ΝΔ παραμένει απλησίαστο όνειρο, η δε πρωτιά, ή έστω το όριο του 20% για το ΠΑΣΟΚ ηχεί περίπου παραδοξότητα στους κόλπους του Κινήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μυστικές δημοσκοπήσεις, που η ελληνική παράνοια δεν επιτρέπει να δημοσιοποιούνται αυτές τις ημέρες, φέρνει το δικομματισμό και εν δυνάμει κυβερνητικό μπλοκ συνεργασίας την επόμενη Δευτέρα στο οριακό 40%, πράγμα, που σημαίνει ότι συγκροτείται μετά βίας μία εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία από τα δύο κόμματα της τάξης των 160 βουλευτών!

Αντιθέτως τα κόμματα της αμφισβήτησης του μνημονίου και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συντηρούν τη δυναμική τους, ενώ ανοδικές τάσεις συνεχίζει να έχει η Χρυσή Αυγή.

Με αυτή την καταγραφή αυτή την ώρα μόνο μύχιοι πόθοι και κρυφές ελπίδες μπορούν να υπάρχουν στα επιτελεία της Ιπποκράτους και της Συγγρού.

Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ πάντως ετοιμάζονται για τη μεγάλη ζαριά, που δεν είναι άλλη από την ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την ερχόμενη Παρασκευή. Η Ιπποκράτους θέλει να κινητοποιήσει τις δυνάμεις της στο λεκανοπέδιο, αναφέρει το protothema.gr, όπου καταγράφει τραγικές επιδόσεις -στη Β’ Αθήνας για παράδειγμα κινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ να έλθει ακόμη και πέμπτο!

Οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ ευελπιστούν ότι με τη συγκέντρωση αυτή θα λειτουργήσει το φιλότιμο της εκλογικής βάσης, που είναι και το τελευταίο αποκούμπι για μία θετική εκλογική επίδοση.