Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Εμπόδιο η γραφειοκρατία για επενδύσεις

Ένα νομικό πλαίσιο που θα διέπει τις επενδύσεις και θα λύνει τα προβλήματα της γραφειοκρατίας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι Γερμανοί επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών....




Βιομηχάνων Χανς-Πέτερ Κάιτελ, σε συνέντευξή του στην Γερμανική Ραδιοφωνία. «Πότε θα πάνε οι Γερμανοί βιομήχανοι να επενδύσουν στην Ελλάδα; Όταν θα έχουν τη σιγουριά ότι εκεί υπάρχει μια επενδυτική ευκαιρία, ότι αξίζει τον κόπο», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κάιτελ, ενώ τοποθετείται και στην εξελισσόμενη συζήτηση περί λιτότητας ή ανάπτυξης, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Ελλάδας:

«Η ανάπτυξη δεν μπορεί να οργανωθεί με κρατικά μέσα και δη για κράτη που ήδη έχουν υψηλά χρέη. Στην Ελλάδα η όλη κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί, εάν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα δεν πάρουν στα σοβαρά την ευθύνη που έχουν να επενδύσουν προκειμένου να υπάρξει υγιής οικονομία. Αυτή είναι η ανάπτυξη που χρειαζόμαστε επίσης στην Ιταλία, στην Ισπανία και αλλού και όχι η κρατική βοήθεια, την οποία πλέον τα κράτη δεν μπορούν να παρέχουν εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα», αναφέρει.