Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

120 εκατ. ευρώ θα διαθέσει ο δήμος Αθηναίων για έργα στην Αθήνα

Το ποσό των 120 εκατ. ευρώ θα διαθέσει από το Φθινόπωρο ο δήμος Αθηναίων σε έργα στην Αθήνα. Όπως είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης πρόκειται για κοινοτικά κονδύλια, την ευθύνη διαχείρισης...




των οποίων εξασφάλισε το δήμος, ο οποίος πρόκειται να κατευθύνει σε έργα κοινωνικής πρόνοιας, αναπλάσεις, στην ανακύκλωση και στην επιχειρηματικότητα. Παράλληλος στόχος του κ. Καμίνη είναι η έναρξη σύνταξης τενχικών μελετών έτσι ώστε ο δήμος Αθηναίων να είναι σε θέση να διεκδικήσει την πενταετία 2015-20 κοινοτικά κονδύλια που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ο δήμος εγκαινιάζει δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης με τη διανομή τροφίμων, ρούχων και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο για την κρίση. Όπως είπε ο κ. Καμίνης λίαν συντόμως θα δημιουργηθεί ένα τηλεφωνικό κέντρο με 30 γραμμές που θα υποδέχεται τα αιτήματα των δημοτών και μέσα από μια διαδικασία πιστοποίησης θα προσφέρει ήδη πρώτης ανάγκης.

Σε ό,τι αφορά τους τοξικομανείς, ο δήμος προωθεί τη λειτουργία κέντρων προένταξης ανά γειτονιές, με σκοπό να αλλάξει η εικόνα του κέντρου της Αθήνας. Τα κέντρα θα λειτουργούν σε επιλεγμένες γειτονιές της Αθήνας, ενώ όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, δύο νοσοκομεία της Αθήνας (το Δρομοκαϊτειο και το Λιμωδών Νόσων), δεν δέχθηκαν να ανοίξουν κέντρα χορήγησης μεθαδόνης για να βοηθήσουν το εγχείρημα μείωσης των τοξικομανών στην πρωτεύουσα.

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε το αίτημα για τη μετατροπή του δήμου της Αθήνας σε μητροπολιτικό δήμο. Όλες οι αρμοδιότητες, όπως η αστυνομία ή οι συγκοινωνίες πρέπει να περιέλθουν στο δήμο Αθηναίων, ο οποίος θα αναλάβει την πλήρη ευθύνη διαχείρισης της πόλης κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών.