Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Έκλεβαν ηλικιωμένους «κάτω από τη μύτη τους»

Δεν ήξερε ποιον να πρωτοκοιτάξει μια ηλικιωμένη γυναίκα, όταν δυο ζευγάρια νεαρών μπήκαν στο σπίτι της στη Ναύπακτο και άρχισαν να την απασχολούν όσο χρειαζόταν, ώσπου να βρουν ευκαιρία να αρπάξουν τις οικονομίες και τα τιμαλφή της. Οι δυο άνδρες ηλικίας 26 και 21 και δυο γυναίκες 29 και 22 χρόνων.....





που τους συνόδευαν, κατάφεραν να κλέψουν 300 ευρώ και μερικά χρυσά κοσμήματα πριν φύγουν από το σπίτι της 87χρονης γυναίκας. Όμως, εκείνη κατάλαβε γρήγορα πως την είχαν κλέψει και ειδοποίησε το τμήμα της περιοχής.

Οι αστυνομικοί πρόλαβαν τους δράστες πριν απομακρυνθούν, αλλά πάνω τους βρήκαν μόνο ένα μέρος των κοσμημάτων και 73 ευρώ τα οποία επέστρεψαν στην ηλικιωμένη. Όλα δείχνουν ότι υπήρχε και πέμπτος συνεργός που έχει μαζί του τα υπόλοιπα κλοπιμαία και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του.

*** Με την ίδια μέθοδο της απασχόλησης, άλλο ένα ζευγάρι νεαρών άρπαξε 150 ευρώ από το σπίτι μιας 87χρονης γυναίκας στην Πρέβεζα. Όμως, οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν άμεσα την 21χρονη τσιγγάνα και τον 17χρονο συνεργό της που συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρέβεζας.

*** Ένας άλλος 53χρονος δεν ήρθε καν σε επαφή με την 75χρονη ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στο Αγρίνιο. Βρήκε ξεκλείδωτη την πόρτα, μπήκε σαν κύριος μέσα και άρπαξε 300 ευρώ! Όμως, άφησε ίχνη που οδήγησαν στον εντοπισμό του και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

*** Μια εβδομάδα πέρασε από την ημέρα που ένας άγνωστος πορτοφολάς είχε αρπάξει 700 ευρώ από την τσέπη ενός 66χρονου μέσα στο ασανσέρ μιας τράπεζας στην Πάτρα, αλλά οι αστυνομικοί της Ασφαλείας ανακάλυψαν τα στοιχεία του. Πρόκειται για έναν 35χρονο Ρουμάνο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία που θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.
protothema