Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Γερουλάνος... αναπληρωτής του Γιώργου στο Harvard!

ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ
Όπως είναι γνωστό, για τη φθινοπωρινή περίοδο, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εκτελεί χρέη επισκέπτη καθηγητή στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Harvard. Μάλιστα, την....


περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν και οι παραδόσεις. Εν τούτοις, αυτήν την εβδομάδα, δε θα μπορέσει να παραστεί ο ίδιος στη διάλεξη, οπότε το κενό του θα… αναπληρώσει, αν και όχι μόνος, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος! Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ινστιτούτου Πολιτικής του Harvard, η ομάδα εργασίας της 1ης Οκτωβρίου δεν θα έχει ως συντονιστή τον έλληνα πολιτικό, καθώς εκείνος αδυνατεί να παρίσταται. Αντί εκείνου όμως, προσκεκλημένοι θα είναι ο Richard Parker, οικονομολόγος του Πανεπιστημίου, καθώς και ο γνωστός σε όλους μας, φίλος και συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, ή ένας εκ των «κηπουρών» κατά την ελληνική (παρα)πολιτική ιδιόλεκτο, Παύλος Γερουλάνος.

Η αλήθεια είναι ότι πλέον, έστω και αν ο πρώην υπουργός είναι… έκτακτος ως προς την παρουσία του, το «πολύ» Harvard τείνει να μεταβληθεί σε… ελληνική παροικία. Σε κάθε περίπτωση, μεταξύ άλλων, η εμπιστοσύνη που δείχνει ένα από τα καλύτερα, αν όχι το κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο, στην… εκπαιδευτική δεινότητα των Ελλήνων, ίσως να καταδεικνύει και την αναβάθμιση της χώρας στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη· ποιος ξέρει;

Για όσους πάντως δεν… προβληματίζονται από τη συμβολική «συνύπαρξη» Παπανδρέου – Γερουλάνου, η αίθουσα 166, τους περιμένει την επόμενη Δευτέρα μεταξύ 16:00 – 17:30 (ώρα ΗΠΑ, για να μην υπάρξει ασυνεννοησία).

Οι υπόλοιπες διαλέξεις και συναντήσεις εργασίας στο πλαίσιο του (Re)designing Europe θα τελεστούν έως και τις 12 Νοεμβρίου, υπό την καθοδήγηση, αλλά και τη φυσική παρουσία πλέον, του Γιώργου Παπανδρέου.

Πηγή: newspost.gr