Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αποζημίωση σε γονείς από ιδιοκτήτες παιδότοπου για ασέλγεια ανηλίκου..

Το ποσό των 44.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλλουν ιδιοκτήτες παιδότοπου στους γονείς ενός 9χρονου ως αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστησαν όταν παιδοψυψαγωγός που απασχολούσαν στην επιχείρηση τους ασέλγησε....


στο ανήλικο αγοράκι τους. Το περιστατικό έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2003. Το παιδί συνοδευόμενο από τους γονείς του βρίσκονταν σε παιδικό πάρτι που γινόταν στο συγκεκριμένο παιδότοπο. Εκεί, όπως διαπιστώθηκε αργότερα ο παιδοψυχαγωγός ασέλγησε στο ανήλικο αγορά. Οι γονείς κατέθεσαν μήνυση και η όλη διαδικασία πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να καταδικάζει τον παιδοψυχαγωγό για αποπλάνηση παιδιού. Παράλληλα, οι γονείς στράφηκαν και κατά των συνιδιοκτητών του παιδότοπου επειδή απασχολούσαν τον συγκεκριμένο παιδοψυχαγωγό χωρίς να ελέγξουν το ποιόν του και ζήτησαν αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Το εφετείο έκανε δεκτή την αξίωσή τους κρίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι συνιδιοκτήτες του παιδότοπου είχαν «σχέση πρόστησης» με τον ψυχαγωγό. Δηλαδή, ήταν υπάλληλός τους και εκείνοι του έδιναν τις σχετικές οδηγίες και εντολές για τον τρόπο που εργαζόταν μέσα στην επιχείρησή τους. Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου οι επιχειρηματίες όφειλαν να ελέγξουν το βιογραφικό και την προσωπικότητα του παιδοψυχαγωγού, λαμβάνοντας μάλιστα μέριμνα για την ασφαλή φύλαξη και διασκέδαση των ανηλίκων. Το Εφετείο επιδίκασε αποζημίωση για ηθική βλάβη στους δυο γενείς ύψους 44.000 ευρώ και την απόφαση αυτή επικύρωσε τώρα και ο Άρειος Πάγος, υποχρεώνοντας τους ιδιοκτήτες του παιδότοπου να καταβάλουν στους γονείς το συγκεκριμένο ποσό.